eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Április 29-én lesz Vilmos herceg esküvője

Megvan a dátum, a jövő év április 29-én kel egybe Vilmos királyi herceg és Kate Middleton, várhatóan a Westminster-apátság főtemplomában, ahol kétezer meghívott lehet tanúja a boldogító igen kimondásának.

Szent Katalin napján házasodik össze Vilmos királyi herceg és Kate Middleton, szinte bizonyosan a Westminster-apátság főtemplomában, ahol kétezer meghívott lehet tanúja a holtomiglan-holtodiglan kimondásának.

A királyi udvar a nyári hónapokat részesítette volna előnyben az esküvő időpontjaként, mert akkor kedvezőbb az időjárás. Persze Angliában soha nem lehet tudni, mikor napsütéses az április és esős a nyár.

Az április 29-ét a kormánykoalíció kisebbik partnere, a Liberális Demokrata Párt ellenezte, mert ezt a dátumot néhányán nappal követi a népszavazás, amelyen a britek a választási rendszer átalakításának javaslatáról döntenek, arról, hogy legyen-e a pártok választási szereplésével arányosan kialakított parlament. A hercegi esküvő elterelheti a figyelmet országos fontosságú ügyekről.

Az időpont meghatározása azért húzódott ilyen sokáig, mert egyeztetni kellett a királyi családdal, a szülőkkel, a kormánnyal és a rendőrséggel, nem beszélve a magas rangú vendégekről, például Barack Obama amerikai elnökről, aki feleségével Michelle-lel szeretne részt venni a ceremónián.

A vőlegény apjának, a trónörökös Károly hercegnek különösen fel kell készülnie, mert ő fizeti a költségek javarészét, bár ezekhez hozzájárulnak a menyasszony szülei is. Õk azonban bármilyen dátumot szívesen látnak, hiszen hét éve vártak arra, hogy Vilmos herceg megkérje a lányuk kezét. Az eskető pap valószínűleg az anglikán egyházfő, a canterburyi érsek lesz.

Arról is hallhatók hírek, hogy az a helikopter-egység, amelyben Vilmos herceg felderítő pilótaként szolgál, díszrepülést végez majd a főtemplom fölött az ifjú pár bevonulásának perceiben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×