eur:
394.6
usd:
369.83
bux:
65173.95
2024. április 19. péntek Emma

A rapsztár, akit ha megmotoznak, mindig találnak nála valamit

Snoop Dogg, a 38 éves rovott múltú amerikai rapsztár, győztesen került ki a kitiltása ellen három éve kezdett jogi csatározásból, és valószínűleg újra felléphet Angliában.

A brit hatóságok igyekeznek távol tartani a szigetországtól a nemkívánatos elemeket, és kérdés, mennyire kívánatos itt a "gangsta" rapsztár jelenléte. Külleme, azaz szakállas, nyúzott ábrázata, copfba font haja nem valami bizalomgerjesztő, de még ennél is riasztóbb az, amit a bűnügyi nyilvántartás árul el róla.

1990-ben, mint a Los Angeles-i Rollin' 20 Crips banda tagja, fél évet ült kábítószerezésért. 1993-ban gyilkosság vádjával állt bíróság előtt, de felmentették. 1997-ben engedély nélküli kézifegyver-tartásért ezer dollárra büntették. Azután egyre-másra kapta a pénzbüntetéseket, mert ahányszor megmotozták, mindig találtak nála kokaint vagy marihuánát.

2003-ban azért perelték be, mert két kislányt meztelen filmezésre késztetett. Kábítószerrel csábította őket pajzánkodásra. Ezt az ügyet valahogy elsimították.

2006 májusában volt Anglia Snoop rendbontásának a színhelye. A Heathrow repülőtéren népes kíséretének azok a tagjai is be akartak menni a VIP várószalonba, akiknek csak turistajegyük volt.

Tömegverekedés tört ki, nyolc rendőr megsebesült. Ekkor kezdődött a kitiltási eljárás Snoop, azaz polgári nevén Cordozar Calvin Broadus junior ellen. Szeptemberben talán újabb tettlegességre készült, mert Kaliforniában összehajtható gumibottal akart felszállni egy repülőgépre. Ezért tízezer dolláros pénzbüntetéssel sújtották.

A brit igazságszolgáltatás fairségében bízva Snoop Dogg harcolt a kitiltása ellen. Ügyvédje bebizonyította, hogy a repülőtéri verekedést a rendőrök és British Airways alkalmazottak provokálták ki. A brit hatóságok azonban felsőbb bírói fórum elé vitték a kitiltási rendelkezést. Itt viszont azzal nyert Snoop ügyvédje, hogy az emberi jogok alapokmányának a kifejezés szabadságára vonatkozó, tizedik bekezdését idézte, letromfolva azt az érvelést, hogy Snoop "gangsta" rapszövegei bűnözésre serkentik a brit fiatalokat.

A három éve tartó eljárás majdnem három milliárd forintnak megfelelő összegbe került Angliának. Snoop Dogg már beadta kérelmét beutazási vízumra. A brit hatóságoknak van még egy fellebbezési lehetőségük. Ha ez sem gátolja meg a rovott múltú rapsztár beutazását, akkor csak abban reménykedhetnek, hogy ismét lesz a zsebében kokain. Bár ki tudja, Snoop Dogg megmotozása esetleg újabb tömegverekedést robbant ki a Heathrow repülőtéren.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×