eur:
389.05
usd:
361.98
bux:
67998.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Syringe and COVID-19 vaccine bottle sitting next to a huge red number four on blue background, Horizontal composition with copy space. Great use for concepts related to efficacy of COVID-19 vaccines.
Nyitókép: MicroStockHub/Getty Images

Jön a következő járványhullám: új ajánlás az EU-tól

Erről Stella Kyriakides, az EU egészségügyért felelős biztosa beszélt.

Az elmúlt hetekben megugrott Európában a koronavírus-fertőzöttek, ezzel együtt pedig a kórházban kezeltek száma, ezért az Európai Unió egészségügyi szervezetei egy második emlékeztető oltás beadását javasolják a 60 év felettieknek – írja a Reuters cikke alapján a hvg.hu.

Stella Kyriakides, az EU egészségügyért felelős biztosa szerint létfontosságú, hogy az összes 60 év feletti, valamint a veszélyeztetett állampolgárok is megkapják a második emlékeztető védőoltást, mert az jelentősen csökkentheti a koronavírus-fertőzés miatt kórházi ápolásra szorulók és a halálesetetek számát.

Emlékeztetnek, hogy az EU szervei április óta csak a 80 év felettieknek, valamint a súlyosan veszélyeztetettek számára javasolta az újabb dózisnak a beadását.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×