INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

remdesivir

koronavírus

gyógyszer

egészségügy

Marburg, 2020. június 8.A Virológiai Intézet egyik mukatársa dolgozik a marburgi Philipps Egyetem laboratóriumában 2020. június 8-án. A marburgi Philipps Egyetem, a Német Fertőzéskutatási Központ (DZIF), a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem (LMU) és a Hamburg-Eppendorf Egyetemi Orvosi Központ (UKE) mukatársai közösen dolgoznak a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén.

Fontos eredmény a legígéretesebb koronavírus-gyógyszer tesztelésében

Infostart

A Gilead Sciences remdesivir nevű készítményét fertőzött makákó majmokon tesztelték, ígéretes eredménnyel.

A Gilead Sciences remdesivir nevű készítménye, amit a legígéretesebb antivirális gyógyszernek tartanak most a koronavírus ellenszeréért folytatott versenyfutásban, megelőzte a tüdő károsodását a koronavírussal fertőzött makákó majmok esetében – írta a Portfolio egy kedden közzétett tanulmány alapján. Az eredményeket áprilisban először az amerikai Országos Egészségügyi Központ (NIH) tette közzé előzetesen.

A kísérletben tizenkét koronavírussal fertőzött majom közül hat kapott korai kezelést a remdesivirrel, azok a makákók, amelyek remdesivirt kaptak, nem mutatták a légzőszervi megbetegedés jeleit, esetükben csökkent a tüdő károsodása és kevesebb vírus volt kimutatható a tüdejükben.

  • A remdesivir Japában a múlt hónapban kapta meg a jóváhagyást, Veklury márkanéven. Az Egyesült Államokban is májusban engedélyezték.
  • Egy 10 országban végzett tesztsorozat megerősítette, hogy a tíz napon keresztül, intravénásan adott remdesivir lerövidítette az új típusú koronavírus fertőzés nyomán kialakuló betegségben szenvedők gyógyulási idejét.
  • A remdesivirről Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének főigazgatója azt mondta, ígéretes lehet.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018