INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

remdesivir

2021.04.25. 10:18

A vakcina- után a gyógyszerfejlesztésben is globális összefogásra van szükség

Régóta tudtuk, hogy egy potenciálisan halálos vírus okozta pandémia bármikor térdre kényszerítheti a világot, mégsem sikerült antivirális szerekből beraktározni az eshetőségre készülve. A fejlesztésre a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, hogy ne lépjünk kétszer ugyanabba a folyóba.
2021.04.13. 10:17

Koronavírus - megint a szegényebb országok helyzete vált nehezebbé

Indiában rekordokat döntögetnek a fertőzésszámok és a kórházakra is nagyon terhet ró a sok súlyos eset kalakulása, ezért az ország vasárnap úgy döntött, nem engedélyezi a területén gyártott remdesivir kivitelét, aminek számos országra nézve lehet súlyos következménye. Közben akár teljes kijárási tilalom is jöhet egyes helyeken - Delhiben viszont ódzkodnak a drasztikus lépésektől.
2021.03.08. 19:30

Terápiák és készítmények - így kezelhető ma a koronavírus

Egy éve az orvosok még teljesen tanácstalanul álltak a koronavírusos esetek előtt. Gyógymód ma sincs a betegségre, de több olyan terápiára bukkantak azóta, amely gyorsítja a gyógyulási folyamatot és képes lehet a halálozást is csökkenteni.
2020.11.22. 08:19

Remdesivir: a WHO szerint továbbra sem javallott

Frissített kezelési útmutatójában sem ajánlja a koronavírus gyógyítására a remdesivirt az Egészségügyi Világszövetség: sem enyhe lefolyás, sem kritikus állapot esetén nem látják előnyét a szerrel történő kezelésnek.
2020.11.15. 07:25

Minden, amit ma a koronavírus kezeléséről tudunk

Összeállításunkban a koronavírus kezelésére jelenelg használt gyógyszeralternatívák működését ismerheti meg: ezekkel karöltve lehet képes csak az oltás drasztikusan visszafojtani a vírus térnyerését.
2020.11.05. 17:31

Kiszivárgott a WHO világterve

Kísérleti antitestkoktélokkal és szteroiddal szolgálná ki a szegény országokat az Egészségügyi Világszervezet egy programja keretében, de például remdesivirből nem tankolnak fel részükre, tudósít a Reuters egy kiszivárogtatott belső dokumentum alapján.
2020.10.29. 07:37

Remdesivir: kiemelt jelentőségük lehet a magyar vizsgálatoknak

Elhagyhatta a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján létrehozott járványkórházat az a 75 éves női koronavírusos beteg, akinek elsőként adták be a magyar gyártású remdesivir készítményt az intézményben. A betegnél kombinált terápiát alkalmaztak, ennek felépítéséről is kérdezte az InfoRádió Müller Veronikát, a Pulmonológiai Klinika igazgatóját.
2020.10.21. 12:35

Szlávik János: látni kell azt, hogy ennek ára van

Korábban elrontottak valamit azokban az országokban, ahol most nagyon sok az új koronavírus-fertőzött – mondta a HírTv Magyarország élőben című műsorában Szlávik János infektológus, a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa.
2020.10.19. 08:10

A Semmelweis klinikáin is bevetették már a magyar koronavírus-gyógyszert

Hét Covid-19 beteg kapta meg eddig a magyar gyártású remdesivirt a Semmelweis Egyetemen, amelynek három klinikája vesz részt a Richter Gedeon által gyártott koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatos klinikai vizsgálatban. A klinikákon alkalmazott magas színvonalú komplex terápia része a vérplazmaterápia is, amelyben eddig 57-en részesültek a Semmelweis Egyetemen.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018