eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szinte jóllakni sincs időnk a készételek miatt

Magyarországon is egyre nő azoknak a száma, akik mikrohullámú sütőben percek alatt felmelegíthető készételeket fogyasztanak - mondta az InfoRádiónak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke azután, hogy egy friss felmérés kimutatta: Európában a britek eszik a legtöbb készételt. Antal Emese figyelmeztetett: ezekben több az adalékanyag, és a gyorsan étkezők általában több kalóriát vesznek magukhoz, ami elhízáshoz vezethet.

A félkész és készételek közel három évtizede hódítanak, olyanok is vannak, amelyek hűtés nélkül állnak el hónapokig, ebből következik, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak adalékanyagokat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

Antal Emese közölte: mértékletességre kell törekedni az ilyen ételek fogyasztásánál, és érdemes megnézni csomagolásukon az összetételüket.

Az íz a legfontosabb a készételek vásárlásánál, és bár vannak termékek, amelyek valóban nagy mennyiségben tartalmaznak sót, egyre több az olyan, amely megfelel a modern, egészséges táplálkozás kritériumainak - tette hozzá a szakértő.

Magyarországon is egyre növekszik azoknak a száma, akik ilyen félkész és készételeket fogyasztanak - mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

Hozzáfűzte: ha hirtelen, gyorsan akarunk étkezni, nagyobb mennyiségű ételt és több kalóriát veszünk magunkhoz, mintha lassabban táplálkoznánk, hiszen a jóllakottságot is csak 15-20 perc után érezzük.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×