eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lőrincz Tamás örül a moldovai Igor Besleaga elleni győzelemnek a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a II. Európa Játékokon a minszki Sportpalotában 2019. június 29-én. Lőrincz Tamás bronzérmes lett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Lőrincz Tamás kedden az aranyért küzd

Lőrincz Tamás nagyon nehéz, izgalmas mérkőzésen 6-5-re megverte az iráni Mohammad Ali Geraeit, s kedden az aranyért lép szőnyegre.

Lőrincz Tamás a döntőbe jutásért birkózik a helyi idő szerinti kora esti program első mérkőzésén az iráni Mohammad Ali Geraei ellen.

A 77 kg-os súlycsoportban az első mérkőzése elmaradt a marokkói Ajt Zied Uagram ellen, mivel a kisorsolt ellenfél a pozitív koronavírusos tesztje miatt nem tudott kiállni. Utána Lőrincz 3-1-re megverte a japán Jabiku Sohejt.

Mostani ellenfele Ázsia legjobbja, kétszeres világbajnoki bronzérmes, a negyedik helyen kiemelt. Lőrincz az első helyen kiemelt.

Az iráni sokkal magasabb, ez megnehezítette Lőrincz dolgát. Az első perc fogáskereséssel telt, közben még ápolták is őket.

Az iráni kapta az első pontot, aktívabbnak ítélték. A szőnyegen nem tudott újabb pontot csinálni.

Ellenben Lőrincz ki tudott egyenlíteni, 1-1, mert az ellenfél menekült. Néhány másodpercre csak, mert az ellenfél videózást kért, s visszavették a pontot, maradt az első menet végéig az egypontos iráni vezetés.

Most az iránit intették, tényleg megvolt az egyenlítés.Az iráni parterhelyzetbe küldték Lőrincz kétpontos akcióval megpörgette, 3-1-re vezetett.

Sőt, szabálytalan védekezés miatt, megint leküldték a szőnyegre az iránit. S mivel oktalan volt a challenge (az ítélet vitatása), így 6-1-re alakult az állás.

Az iráni támadott, de szabálytalanul. Már csak 6-3, 6-5 volt, húsz másodperccel a vége előtt.

Az iráni ráugrott ellenfelére, de nem tudott pontot csinálni. Ha ólomlábakon is, de leperegtek a másodpercek.

Lőrincz Tamás nagyon nehéz mérkőzésen, de bejutott az olimpiai döntőbe, holnap, kedden az aranyért birkózik.

Ellenfele a kirgiz Akzsol Mahmutov lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×