eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Lőrincz Viktor (j) a német Denis Kudla (b) elleni mérkőzésen a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án. Lőrincz Viktor győzött és bejutott az elődöntőbe.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Lőrincz Viktor a "bosszúról": nem akartam nagyon elverni

A birkózó örül, hogy az egyiptomival birkózik a döntőért a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában.

Lőrincz Viktor öt éve, Rio de Janeiróban igazságtalan vereséget szenvedett a német Deny Kudla ellen az olimpián, a bírók ítéleteikkel elvették tőle az érmet a bronzmérkőzésen. Öt évvel később Tokióban nyílt lehetősége visszavágni, ezúttal a negyeddöntőben.

Az első menetben a német kapott pontot Lőrincz passzivitásáért, a másodikban a bírók ezt visszaadták, 1–1, s mivel Lőrinczé volt a későbbi pont, előnybe került, és ezt végigvitte, így 11.15-kor a döntőért birkózik.

"Pont az volt a mérkőzés kulcsa – mondta a mérkőzés után –, hogy csak egy picit legyek jobb, ne akarjam nagyon elverni, azaz ne vigyenek el az érzelmek az öt évvel ezelőtt történtek miatt. Csak a saját feladatomra koncentráltam. Az meglepett, hogy a második menetben sem ugrott nekem."

Lőrincz Viktor, örült annak, hogy a fináléba kerülésért az egyiptomi Mohamed Metwally lesz az ellenfele, mert bár szerinte nagyon jó birkózó,

a kondíciója nem az igazi a tatai felkészülésen látottak alapján.

Lőrincz Viktor testvére, Tamás már döntős: ma az aranyért birkózhat (Szőke Alex pedig a bronzéremért).

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×