eur:
394.53
usd:
363.13
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az amerikai Simone Biles a felemáskorlát-gyakorlata után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női tornászbajnokságának selejtezőjében a tokiói Ariake Tornaközpontban 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/Gregory Bull

Megszólalt az olimpia amerikai sztárja: ezért lépett vissza

Simone Biles nem sérülés, hanem mentális egészségének megőrzése érdekében lépett vissza a női tornászok - orosz sikerrel zárult - csapatversenyétől az első szer után.

"Azután a teljesítmény után, amit nyújtottam, nem akartam továbbmenni. A testem nem sérült meg, csak egy kicsit a büszkeségem" - mondta a viadal után az olimpia egyik legnagyobb sztárja.

A négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok sportoló az ötkarikás játékok további részével kapcsolatban úgy fogalmazott, csütörtökig, a női egyéni összetett döntőig meglátja, mi történik, egyelőre csak egy nappal gondolkodik előre.

"A mentális egészségemre kell koncentrálnom, mert ez minden sportágban egyre fontosabb. Meg kell magunkat védeni, ahelyett, hogy kimennénk, és azt tennénk, amit a világ elvár tőlünk. Már nem bízom annyira magamban" - tette hozzá Biles.

Kiemelte, jó néhány napig mindenki róla beszélt, emiatt hatalmas súly nehezedik a vállaira.

"A nap végén mi is csak emberek vagyunk, nem sportolók. Van, amikor vissza kell lépned egyet. Nem akartam semmi hülyeséget csinálni. Ez az olimpia, a világ legnagyobb sporteseménye, amin ha nem száz vagy százhúsz százalékot teljesítesz, megsérülhetsz" - nyilatkozta a 24 éves amerikai tornász, akit az - egyébként rosszul sikerült, 13,766 pontra értékelt - ugrása után a csapatorvos kísért be az öltözőbe és a folytatásban csak kívülről szurkolt társainak.

A számot - 1992 után ismét - az oroszok nyerték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×