eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Márton Anna (b) és Pusztai Liza a legjobb 8 közé jutásért vívott asszójuk előtt a női kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A negyeddöntőig jutott Márton Anna és Szűcs Luca, egy lépésre az éremtől Kovács Richárd

Csendesebb napja volt a hétfői a magyar sportolóknak Párizsban. A férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is m,egszerezte első győzelmét. A negyeddöntőig jutott Márton ANna és Szűcs Luca, egy lépésre jár az éremtől az ökölvívó Kovács Richárd.

KÉZILABDA. A férfi válogatott megszerezte az első győzelmét. Az első húsz percben még szoros volt a mérkőzés, de végül a magyar csapat 35-25-re nyert.

LOVASTUSA. A háromnapos viadalt követően Kaizinger Balázs a 41. helyen végzett.

ÖKÖLVÍVÁS. Az ökölvívók 63,5 kilogrammos súlycsoportjában Kovács Richárd remek teljesítménnyel, 5-0-s pontozással lépett túl az ausztrál Harry Garside-on, negyeddöntőbe került, és egyetlen siker választja el az éremtől.

ÚSZÁS. Két magyar indult a délelőtti előfutamokban, sem a legjobb idejétől messze elmaradó Jackl Vivien 400 vegyesen, sem az egyéni csúcsot úszó Sárkány Zalán 800 gyorson nem jutott döntőbe. Mindketten 14. helyezettek lettek.

VÍVÁS. Női kardvívásban három magyar vívó is érdekelt volt. Márton Anna már a 32-be jutásért is vívott, egy venezuelai és egy esélyesebbnek vélt spanyol legyőzése után Pusztai Lizával vívott a nyolc közé jutásért. Azt az asszót még megnyerte, ám utána simán kikapott a későbbi bronzérmes Olha Harlantól, s nyolcadik lett. Szűcs Luca két győzelem után a negyeddöntőben nyerhetőnek tűnő mérkőzésen kapott ki a francia, később ezüstérmes Sara Balzertől. Hetedikként zárt. Pusztai Liza az olasz Michela Battiston elleni, nagyon könnyed és látványos győzelem után kikapott Márton Annától. Balszerencséje volt a sorsolással.

VÍZILABDA. A magyar női válogatott, elsősorban az első és az utolsó negyedben mutatott jó játékának köszönhetően, 12-7-re legyőzte a kanadai válogatottat. Egy vereséggel és egy győzelemmel áll.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×