eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elegük lett az önkénteseknek

Több ezer önkéntes nem jelent meg a riói olimpia versenyhelyszínein.

A Folha de S. Paulo című brazil lap a szervezőbizottságtól származó adatokra hivatkozva arról számolt be, hogy az 50 ezer jelentkező 30 százaléka nem látja el feladatát.

A legtöbb önkéntesnek az ötkarikás játékok első három napján lett elege a munkájából, főként a dühös nézők szidalmai miatt. Az olimpia elején a segítők hiánya miatt adódtak közlekedési és ellátási problémák, továbbá a látogatóknak hosszasan kellett sorban állniuk a bejáratoknál. Az önkéntesek nem kapnak pénzt a munkájukért, de ingyen étkeznek és használják a tömegközlekedést.

"Az önkéntesek száma sosem csökkent le annyira, hogy vészhelyzet adódjon" - közölte Mario Andrada, a szervezők szóvivője.

A Folha de S. Paulo arról is írt, hogy mintegy száz segítő adta tovább másnak az akkreditációs kártyáját, ami nehezebb feladat elé állítja a bejáratoknál ellenőrzést végző katonákat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×