eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma
A portugál Cristiano Ronaldo, miután csapattársa, Bruno Fernandes berúgta az első gólt a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulójában játszott Portugália-Uruguay mérkőzésen a Loszail Stadionban 2022. november 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Bruno Fernandes a "ronaldós" gólról: nem számít, hogy ki lőtte - videó

Még az is lehet, hogy a gólörömmel nem jelentkező C. Ronaldo, de talán nem. A jegyzőkönyv szerint a másik gól szerzője az elsőé is.

A hétfői csoportmeccsen duplázó portugál Bruno Fernandes szerint nem az a fontos, hogy ki szerezte az első góljukat az Uruguay ellen 2-0-ra megnyert találkozón a katari labdarúgó-világbajnokságon, hanem az, hogy győzelmükkel egyben biztosították nyolcaddöntős helyüket.

A portugál válogatott az 54. percben szerzett vezetést, amikor Fernandes balról ívelt a kapu elé, ahol magasan felugorva érkezett Cristiano Ronaldo. Utóbbi azonban nem ért bele fejjel a labdába, amely így is a kapu bal oldalában kötött ki. A gólt Fernandesnek könyvelték el, aki sportszerűen elismerte, hogy akár ötszörös aranylabdás társa is lehetett volna a gólszerző.

"A pályán

az volt az érzésem, hogy Cristiano hozzáért a labdához,

amit én passzoltam neki. De igazából nem is az a fontos, hogy melyikünk szerezte, hanem az, hogy egy kiváló ellenfelet győztünk le, és ezzel máris továbbjutottunk a következő körbe" - mondta.

A két meccs után hat ponttal álló portugálok a csoportkör zárásaként majd az egy pontot gyűjtött dél-koreai csapattal találkoznak, és Bruno Fernandes szerint azon a meccsen is győzelemre törekednek, valamint a csoportelsőség megszerzésére.

Hasonló célokat fogalmazott meg a portugál szövetségi kapitány, Fernando Santos is, aki azt is elárulta, hogy a biztos továbbjutás tudatában eszében sincs a dél-koreaiak ellen pihentetni a legjobbjait, és egy rotált kezdőcsapatot kiállítani.

"A csoportelsőségünk egyáltalán nem garantált, márpedig mi azért hajtunk. És nem csak Brazília miatt"

- tette hozzá a szakember, utalva arra, hogy a H csoport második helyezettje majd a G csoport győztesével játszik a nyolcaddöntőben, amely a papírforma alapján a szintén két győzelemmel álló Brazília lesz.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×