eur:
394.94
usd:
363.54
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában játszott Manchester United - West Ham United mérkőzésen Manchesterben 2022. január 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Kérdéses gólokkal vb-16 közt Portugália is

Uruguayt fektette két vállra: az első gólnak a szerzője nem teljesen bizonyos, a másodiknak pedig az előzményeként megadott büntetője nem volt egyértelmű.

A portugál válogatott Bruno Fernandes góljaival 2-0-ra legyőzte az uruguayi csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának hétfői második fordulójában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

A 2016-ban Európa-bajnok együttes az első fordulóban Ghána ellen nyert 3-2-re, így hat ponttal már biztos továbbjutó.

A találkozó első fél órája unalmas mezőnyjátékkal és több durva belépővel telt, egyik csapat sem tudta feltörni a másik védelmét. A 33. percben Bentancur remek szólója végén - a középpályás egyszerre három portugált cselezett ki - Diogo Costának kellett bravúrral védenie, de ettől sem élénkült fel az összecsapás.

A fordulás után Bruno Fernandes szerencsés góljával (vagy C. Ronaldóéval, ha beleért, de talán inkább nem) a semmiből megszerezték a vezetést a portugálok, az uruguayiak pedig kettős cserével szerkezetet váltottak és próbáltak támadóbb szellemben futballozni. Ennek eredményeként már eljutottak helyzetekig, Pellistri révén kapufát is lőttek, de nem sikerült betalálniuk, így két mérkőzés után lőtt gól nélkül, egy ponttal állnak. A hosszabbításban Fernandes büntetője döntötte el végleg a mérkőzést, egy földre hulló uruguayi játékos kezében akadt el a labda...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×