eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Az ecuadori játékosok, miután büntetőből megszerezték az első gólt a katari labdarúgó-világbajnokság Katar-Ecuador nyitómérkőzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ilyen sem volt még: tizenegyesből esett a vb első gólja

Egy félidő alatt kétgólos előnybe került az ecuadori válogatott a világbajnokság nyitómérkőzésén. A másodikban alig történt említésre méltó esemény, a dél-amerikaiak 2-0-ra győztek a rendező ország válogatottja ellen.

Enner Valencia így is futballtörténelmet írt, de okozhatott volna még nagyobb szenzációt a gyenge katariak ellen.

A 3. percben még a VAR megmentette a katariakat, a visszajátszás megtekintése után Daniele Orsato visszavonta az először megadott gólt. Nem volt könnyű eset, három percen át tanakodtak rajta. Kiderült, hogy mielőtt Valencia a kapuba fejelt, lesen állt a felívelt szabadrúgásnál Felix Torres. Szabadszemmel nem látható kis lesen – de lesen.

A tizenhatodik percben Enner Valencia, aki a 34. évében jár, a Fenerbahce futballistája, kiharcolt egy büntetőt, azt pedig ő maga gólra váltotta. Pontosan újabb tizenhat perc elteltével Enner Valencia fejjel is bevette a bordómezes katariak kapuját, 2-0.

A legutóbbi két világbajnokságon hat gól elég volt a gólkirályi címhez, Enner Valencia ennek az egyharmadát 32 perc alatt „megtermelte”.

Valencia maga az ecuadori futballtörténelem: csapat legutóbbi öt vb-gólját mind ő szerezte. A 2014-es világbajnokságon (két mérkőzésen) hármat, most pedig máris kettőt.

A második félidő alig hozott értékelhető jelenetet, az ecuadoriak simán, 2-0-ra nyertek.

al-Hor, 2022. november 20.
Az ecuadori Enner Valencia (k) csapattársaival, Pervis Estupinannal (b) és Moises Caicedóval, miután 11-esből berúgta az első gólt a katari labdarúgó-világbajnokság Katar-Ecuador nyitómérkőzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 20-án.
MTI/EPA/Friedemann Vogel
Az ecuadori Enner Valencia (k) csapattársaival, Pervis Estupinannal (b) és Moises Caicedóval, miután 11-esből berúgta az első gólt a katari labdarúgó-világbajnokság Katar-Ecuador nyitómérkőzésén. november 20-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×