eur:
395.07
usd:
369.36
bux:
71849.41
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. Montenegró-Magyarország 0-0.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Indulhat a számolgatás - Most napokon át fotelszurkoló a magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi csapata nincs most könnyű, de lehetetlen helyzetben sem, a magáét megtette, 3 ponttal legalább az esélyt megteremtette magának arra, hogy a nyolcaddöntőben folytassa a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. És akkor most indul a matekóra.

Vasárnap éjjel egy 100. (!) percben esett góllal győzte le Skóciát a labdarúgó-Eb csoportkörében a magyar válogatott, ezzel életben tartva reményeit a továbbjutásra, vagyis a nyolcaddöntős szereplésre.

Most indul tehát a "matekóra", a Rossi-csapat helyzete nem könnyű, de nem is reménytelen.

Ismert, az Európa-bajnokság 6 csoportharmadikja közül 4 megy tovább, a mi "számtani helyzetünk" már végleges, 3 pont és 2-5-ös (-3) gólkülönbség áll a nevünk mellett. De hogy állnak a többiek, akik még ezért a helyért harcolnak, vagy az utolsó fordulóban erre esnek majd vissza kvartettjükben?

Jelenleg ebben a külön versenyben a magyar válogatott a harmadik - "továbbjutó" - helyen áll, Ausztriának és Szlovákiának is 3-3 pontja van, de jobb a gólkülönbségük "még". Mögöttünk Szlovénia áll 2 ponttal, Albánia (csoportjában egyébként Horvátországgal együtt) és Csehország pedig 1-1 ponttal, de mindenki játszik még rajtunk kívül.

A hétfő fontos eseménye lesz Albánia Spanyolország elleni mérkőzése, Horvátország pedig Olaszországgal mérkőzik. Ha sem az albánok, sem a horvátok nem nyernek (hétfő este 9-kor), egyiküket biztosan előzzük.

Az "angol" csoportban Anglia 4 pontos, Szlovénia és Dánia 2-2 ponttal áll, Szerbia 1-gyel, itt tehát papíron bármi lehet még, de ha Szlovénia kikap, a dán-szerb eredménye mindegy, mert ennek a csoportnak a harmadikját is mindenképp előzi a magyar csapat a 3 ponttal.

A portugálok csoportjában Törökországnak van 3 pontja, a csehek és a grúzok egymás elleni döntetlenje viszont jó hír volt nekünk, mivel a törökök és a portugálok veresége "kéne" ahhoz, hogy mi szomorkodjunk, hisz nem lenne e csoportban 3 pontos csoportharmadik.

A "francia" csoportban a franciák és a hollandok páholyban lehetnek már a továbbjutás szempontjából, igaz, lehet még egyikükből csoportharmadik is, kieső már nem. Az itteni várható csoportharmadik már most jobban áll a mieinknél - Hollandia, Franciaország vagy Ausztria -, nem is kevéssel, itt tehát nincs miről beszélni.

Az E csoportban viszont mindenki egyszer győzött, egyszer kikapott. Lesz majd szerdán egy jó szlovák-román és egy pikáns Ukrajna-Belgium, ha mindkét meccsen győz "valaki", a gólkülönbséget kell figyelni. Ha valamelyiken döntetlen lesz, az nekünk rossz hír, hisz legalább három csapatnak lesz legalább 4 pontja.

Legkorábban kedden, legkésőbb szerdán derül ki, hogy a magyar csapat "számai" lehetővé teszik-e a továbbjutást.

Címlapról ajánljuk
Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

A palesztin–izraeli konfliktus aktualitásairól, a Hezbollah és Libanon szerepéről, az amerikai elnökjelöltek Izraelhez fűződő kapcsolatáról és Ciprus kapcsán az Európai Unió lehetséges szerepéről is beszélt Szalai Máté Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Hammerrel bombázták le Oroszországot, tűzeső zúdult Csasziv Jarra - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, tűzeső zúdult Csasziv Jarra - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×