eur:
393.29
usd:
362.76
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Labda a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 11-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Futballszerelemnek keresztelték el az Eb labdáját

Egyedülálló képességei vannak a játékszernek.

A Futballszerelem névre keresztelt labda lesz az első az Európa-bajnokságok történetében, amelyben a videobíró döntését segítő szenzor is van.

Az adidas technikai fejlesztése példátlan betekintést nyújt a labda mozgásának minden elemébe, ez pedig segíti a VAR ítéletét is.

Tavaly november 15-én Philipp Lahm tornaigazgató és Manuel Neuer világbajnok kapus Berlinben prezentálta a játékszert, amelyet a környezettudatosság jegyében alkottak meg újrahasznosított poliészter és vízbázisú festék felhasználásával.

A szervezők szerint a labda díszítése a fekete-fehér és színes - piros, kék, narancssárga, zöld - szárnyformákkal, ívekkel, valamint pontokkal az Eb energiáját tükrözi. A tornának otthont adó városok neve és a stadionok illusztrációja is megjelenik rajta. A tíz rendező város mindegyike 900 labdát kapott a német sportszergyártótól, hogy azokat szétossza a helyi iskoláknak.

A Fussballliebe - ahogy németül hívják - normál méretű másolata nagyjából 10 ezer, az eredeti labda pedig körülbelül 45 ezer forintért kapható Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×