eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
A győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 22-én.
Nyitókép: A győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 22-én. MTI/Derencsényi István

Történelmi sikert ért el a magyar válogatott

Vizes Eb - Sós Csaba: jól halad az olimpiai felkészülés!

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint jól halad az olimpiai felkészülése a magyar csapatnak, amely a vasárnap befejeződött belgrádi Európa-bajnokságon 10 arany-, 9 ezüst- és 8 bronzéremmel zárt.

Ez a magyar válogatott történetének legjobb Európa-bajnoki szereplése, az eddigi csúcs a 2012-es debreceni kontinensviadal volt, amikor 26 dobogós helyezést (9-10-7) szereztek a magyarok.

A szerb fővárosból ugyanakkor számos meghatározó nemzet hiányzott, így Sós Csaba elmondta, természetesen a helyén tudják kezelni ezeket az eredményeket.

"Volt néhány nagyon kellemes történés, ilyen például Holló Balázs, Zombori Gábor vagy éppen Ábrahám Minna olimpia szintje, Ugrai Panna ugrásszerű javulásának köszönhetően pedig a százas és a kétszázas női gyorsváltónk érdemben olimpiai döntőre esélyes lett" - nyilatkozta az MTI-nek a szövetségi kapitány, aki kiemelte Sárkány Zalán mindvégig kiegyensúlyozott versenyzését, vagy éppen Pádár Nikolettet, aki egy nagy hiba után - fő számában, 200 méter gyorson nem jutott tovább az előfutamból - szenzációsan teljesített a váltókban.

"Összességében jó az összkép, jól halad az olimpiai felkészülés " - jegyezte meg Sós, aki külön kitért a párizsi olimpia két nagy esélyes magyar versenyzőjére is:

"Milák Kristóf egyéni utat jár, korábban azt mondtam, nincs információm arról, hogy holt tart, ez most az Eb után sem változott. Mindössze annyit látunk egyelőre, hogy amelyik versenyen elindul, azt megnyeri, meglátjuk, az olimpián is így lesz-e. Az ugyanakkor kijelenthető, hogy a mostani időkkel Párizsban nem lehet nyerni, addig még öt hét van hátra, meglátjuk, az mire elég" - fogalmazott a kapitány.

Kós Hubertől szólva elmondta, a fő számaiban ő most nem indult az Európa-bajnokságon, edzője, a világhírű Bob Bowman azonban minél több versenyzést "írt elő" neki, minden idők egyik legeredményesebb edzője pedig komolyan veszi a dolgát.

Sós Csaba külön kitért Jakabos Zsuzsannára is, aki egyetlen tizedre volt attól, hogy kijusson a hatodik olimpiájára: "Neki szeplőtlen a pályafutása abból a szempontból, hogy karrierje során bármilyen számban is állt rajthoz, maximálisan végrehajtotta azt, amit kértek tőle. Biztos vagyok benne, hogy valahányszor ő elindult egy számban, akkor annyit úszott, ami éppen akkor benne volt. Példakép lehet minden fiatal számára."

A szövetségi kapitány elmondta, az Eb-t követően ül össze az edzőbizottság, és várhatóan hétfőn véglegessé válik az olimpiai csapat, és mivel a szabályok egyértelműek a szintekkel kapcsolatban, csak a váltók összetételében van egy-két kérdőjel.

Hozzátette, az úszók most néhány nap pihenőt követően edzőtáborba vonulnak, a legtöbben a "világ két legjobb helyszínén", Hódmezővásárhelyen és a törökországi Belekben készülnek majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×