eur:
396.52
usd:
370.39
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Ugrai Panna és Pádár Nikolett (b-j), az aranyérmes magyar vegyesváltó tagjai a 4x100 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Vizes Eb: Európa-bajnok a magyar vegyesváltó

A Márton Richárd, Holló Balázs, Ábrahám Minna, Pádár Nikolett összeállítású 4x200 méteres vegyes gyorsváltó aranyérmet nyert szombaton a belgrádi úszó Európa-bajokságon.

Ebben a számban mindössze öt nemzet állított ki csapatot, a magyarok már a délelőtti előfutamban is magabiztosan végeztek az élen, a fináléban pedig közel ötmásodperces fölénnyel diadalmaskodtak.

Ennek a sikernek köszönhetően a magyar küldöttség a zárónap előtt nyolc aranynál jár a szerb fővárosban.

Eredmények:

4x200 m vegyes gyorsváltó, Európa-bajnok: MAGYARORSZÁG (Márton Richárd, Holló Balázs, Ábrahám Minna, Pádár Nikolett) 7:30.11 perc

2. Lengyelország 7:35.08

3. Németország 7:35.56

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×