eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Jakabos Zsuzsanna a női 200 méteres pillangóúszás előfutamában a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 22-én.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Vizes Eb: Jakabos Zsuzsanna egyetlen tizedre volt az olimpiai szinttől 200 méter pillangón

Kis híján olimpiai szintet úszott 200 méter pillangón a belgrádi Európa-bajnokság szombati középfutamában Jakabos Zsuzsanna.

A délelőtti program nyitányaként férfi 50 méter gyorson Milák Kristóf végül nem indult el, így Szabados Bence és az olimpiai szintes Szabó Szebasztián képviselte a magyar színeket: előbbi 22.21 másodperccel, idei legjobbjával a kilencedik helyen jutott tovább, utóbbi pedig 22.47-tel 25. lett.

"A tavalyi fukuokai világbajnokság óta nem úsztam ilyen jó időt, ráadásul mindezt reggel, ennek örülök. Szerintem a döntőbe kerüléshez sem kell feltétlenül 22 másodperc alá kerülni, a lelkemnek viszont nagyon jót tenne" - nyilatkozta az interjúzónában Szabó.

Női 200 méter pillangón négy magyar is medencébe ugrott:

a legjobb idővel a rekordot jelentő 11. Európa-bajnokságán szereplő Jakabos Zsuzsanna jutott tovább, a győriek 35 éves kiválósága az olimpiai szinttől (2:08.53) egyetlen tizeddel elmaradva végzett a lista élén.

"Tudtam, hogy nyomni kell, hiszen négyen vagyunk ebben a számban, a szinttel nem is foglalkoztam annyira, de nagyon örülök, mert nagyon régen nem úsztam ilyen időt" - mondta Jakabos, aki a statisztikákat összegző portálok szerint legutóbb 2019-ben úszott ilyen gyorsan ebben a számban.

Az olimpiai szintes Kapás Boglárka 2:09.51-es idővel harmadikként készülhet a középdöntőre, amiről viszont lemarad Sebestyén Dalma (2:10.15, 4.) és Hatházi Dóra (2:11.91, 5.).

Férfi 100 méter háton végül csak Jászó Ádám volt érdekelt, a pécsiek versenyzője fő számában 54.49 másodperccel kezdett, amivel harmadikként került a középdöntőbe.

"Ez most egyszerűen katasztrófa volt, nem tudtam rendesen elkezdeni.

A harmadik idővel érkeztem ide, így természetesen szeretnék döntőbe jutni, de ehhez most nagyon ki kellene pihennem magam" - értékelt Jászó.

Férfi 200 méter vegyesen Kós Hubert a szám címvédőjeként idei legjobbjával, 1:58.75-ös idővel nyerte futamát, amiben Holló Balázs 1:59.76-tal második lett. Kós az első helyen ment tovább, Holló az ötödik idővel búcsúzott.

A meglepetést Török Dominik szolgáltatta, aki a következő futamban a Kóshoz hasonlóan olimpiai szintes Zombori Gábort (1:59.52, 3.) megelőzve és kiejtve, egyéni csúcsától (1:59.02) mindössze kilenc századdal elmaradva, 1:59.11-es idővel összesítésben a második helyet szerezte meg.

"Nagyon örülök ennek az időnek, hiszen délelőtt még soha nem úsztam ilyen jól.

A hatalmas meleg ugyan nem segít, az olimpiai szinthez bő egy másodpercet kéne ledobni, szerintem nem lehetetlen" - mondta Török Dominik, akinek az ötkarikás szint (1:57.94) lebeg a szeme előtt.

A 4x200 méteres vegyes gyorsváltók között csak a döntő pályabeosztása miatt "versenyeztek" a csapatok: a magyarok Kovács Attila, Magda Boldizsár, Molnár Dóra, Pádár Nikolett összeállításban 7:49.97 perces idővel elsőként, a 4-es pályára kvalifikáltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×