eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
A győztes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf aranyéremmel tért vissza a nemzetközi mezőnybe

Milák Kristóf 100 méter pillangón aranyérmet nyert a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán.

A Honvéd 24 éves klasszisa, aki az áprilisi országos bajnokságon egy év szünet után versenyzett újra, a 2022-es római Európa-bajnokság óta szerdán első alkalommal ugrott medencébe nemzetközi viadalon.

Milák először az 50 méter gyors döntőjében volt érdekelt, ahol 22.25 másodperces idővel negyedik lett - ebben a számban bő hónapja a Duna Arénában olimpiai szintet érő 21.89-es olimpiai szintet érő egyéni csúccsal nyert.

A magyar úszó egy századdal maradt le az ezüstéremről,

amely holtversenyben lett a olasz Alessandro Miressié és a holland Kenzo Simonsé. A számot London olimpia bajnoka, Rio de Janeiro és Tokió ezüstérmese, a 33 éves francia Florent Manaudou nyerte éppen Milák áprilisi idejével. A szám másik magyarja, Szabó Szebasztián 22.33 másodperccel holtversenyben hatodik lett.

Ezt követően a 100 méter pillangó fináléjában is érdekelt volt Milák, a szám ötkarikás ezüstérmeseként 50.95 másodperces idővel diadalmaskodott, ezzel

beállította saját, 2021-es versenyrekordját, az országos bajnokságon győztes teljesítményéből pedig öt századot faragott.

Férfi 400 méter vegyesen Zombori Gábor harmadik (4:17.44), Verrasztó Dávid pedig negyedik (4:17.90) lett, de mindketten messze voltak az olimpiai szinttől (4:12.50).

Férfi 100 méter háton a jelenleg olimpiai indulónak tekinthető - második a hazai szintesek rangsorában - Jászó Ádám negyedikként csapott célba (54.86), míg a 200-on Tokióban ötödik és a hosszabb távon most Párizsra készülő Telegdy Ádám nyolcadik lett (55.96).

Női 200 méter pillangón Sebestyén Dalma 2:10.39 perccel negyedik helyen végzett.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×