eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A futamgyőztes Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője (táblánál balra) és második helyezett monacói csapattársa, Charles Leclerc (táblánál jobbra) ünnepel a csapattal a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Ausztrál Nagydíjának futama után a melbourne-i Albert Park versenypályán 2024. március 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett

Vámosi Péter: vakbél nélkül a Forma–1-ben könnyebb

Max Verstappen két év után adott fel egy Forma–1-es futamot, és Vámosi Péter szakíró szerint ez megmutatta, hogy nélküle a verhetetlennek tűnő Red Bull sem tűnik utolérhetetlennek.

A háromszoros világbajnok Max Verstappen fékhiba miatt kiesett Melbourne-ben, csapattársa, Sergio Perez csak ötödik lett, így kettős Ferrari-siker született a Forma–1-es Ausztrál Nagydíjon: a vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyert. A 29 éves pilótának ez pályafutása harmadik futamgyőzelme, és az első Ausztráliában, ahol eddig még dobogóra sem sikerült állnia. A Ferrari kettős sikernek örülhetett, másodikként ugyanis Sainz csapattársa, a monacói Charles Leclerc zárt, míg a harmadik helyen Lando Norris, a McLaren brit pilótája végzett.

Verstappen sorozatban kilenc futamgyőzelem és zsinórban 43 pontszerző helyezés után esett ki Forma–1-es viadalról, legutóbb, 2022-ben éppen Melbourne-ben kényszerült kiállni. Vámosi Péter, a Motorsport Online főszerkesztője az InfoRádióban azt emelte ki, hogy kiderült, a Red Bull behozhatatlannak tűnő előnye a címvédő Max Verstappen nélkül pillanatok alatt eltűnt. Sergio Perez ugyanazzal az autóval már egyáltalán nem volt verhetetlen, sőt a Ferrarik és a McLarenen is felvették a versenyt a tempóban, nemcsak az időmérő futamon.

A szakíró szerint most az a nagy kérdés, hogy a következő versenyhétvégén, Szuzukában vissza tud-e a vágni a Red Bull, ahogy egyébként egy hasonlóan rosszul sikerült futam után is tette a tavalyi szezonban. Szerinte egyáltalán nem lenne meglepő, ha egy újabb első-második helyes sikerrel köszörülnék ki a mostani csorbát.

"Mindenképpen jó azt látni, hogy azért csak odaérnek a McLarenek is" – vélekedett Vámosi Péter, és hozzátette, a Mercedes is jól ment, noha sem Lewis Hamilton, sem George Russellt nem ért a célba, utóbbit Fernando Alonso ütötte ki, amiért kapott is egy 20 másodperces időbüntetést. A kétszeres világbajnok spanyol, akinek volt 2003-ban egy hasonló esete David Coultharddal, állítja, hogy nem volt szabálytalan, de a versenybírókat ez nem hatott meg.

A hétvége pozitív hőse egy másik spanyol, Carlos Sainz volt, akihez csapattársa, Charles Leclerc csak egyszer került közel, de aztán leszakította és pályafutása legsimább Forma–1-es győzelmét aratta. Vámosi Péter felidézte, hogy Sainz vakbélműtétje után tért vissza, és a csapatfőnöke viccelődött is azzal, hogy mit lehetne még kioperálni a pilótából ahhoz, még könnyebb legyen autójával együtt.

A szakíró szerint szenzációs visszatérés volt ez a győzelem, de egyben azt is mutatja, hogy fizikailag mennyire felkészültek a Forma–1-es versenyzők. "Borzasztóan edzettek és kemények ezek a srácok, ők tényleg az életüket felteszik arra, hogy hétvégenként egyrészt minket szórakoztassanak, másrészt minél színvonalasabb versenyt mutassanak be" – mondta Vámosi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×