eur:
392.72
usd:
366.38
bux:
66745.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Trájer Szabolcs, Tátrai-Fejes Miklós és Polgár János (b-j), a bronzérmes  magyar csapat tagjai a férfi légpisztolyos csapatversenyének eredményhirdetésén az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon Győrben,az Audi Arénában 2024. március 2-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Meglepő magyar éremmel zárult a légfegyveres Eb

A zárószámban, a férfi pisztolyosok szombati csapatversenyében sem maradt érem nélkül a magyar válogatott a győri légfegyveres Európa-bajnokságon: a Polgár János, Tátrai-Fejes Miklós, Trájer Szabolcs összeállítású együttes komoly meglepetésre végzett a harmadik helyen.

Amíg a női pisztolyos csapat arany-, vagy a férfi és női puskás egység bronzérmére lehetett számítani, addig a férfi pisztolyos trió sikerére egyáltalán nem. Legfőképpen azért, mert a csütörtöki egyéni versenyben a csapat mindhárom tagja messze volt a legjobbaktól és a mezőny második felében végzett. Az egyéni eredmények alapján összeálló hagyományos csapatversenyben pedig csupán a 14. helyen végzett a magyar hármas.

A szombati versenyen aztán az együttes borította a papírformát. Első lépésként a viadal első, rangsoroló részében 570 körrel sikerült elcsípnie az utolsó továbbjutó helyet, a nyolcadik pozíciót Tátrai-Fejeséknek, akik egyetlen körrel előzték meg a kilencedik bolgárokat.

A negyeddöntős folytatásban három körrel jobb eredményt produkált a csapat, elsősorban a 2022-es Eb-n bronzérmes Tátrai-Fejes Miklósnak köszönhetően, aki 96 körös első tízes sorozata után hibátlan, 100 körös teljesítményt nyújtott. Az 573 kör a negyedik helyre volt elég, ami azt jelentette, hogy az elődöntőben folytathatta szereplését az együttes.

Ott Polgárnak és Trájernek nem jött ki a lépés és végül 563 körrel negyedikek lettek a magyarok, akiknek viszont a bronzmérkőzésen volt lehetőségük a javításra.

Az egyik fél 16. pontjáig tartó, Lettország elleni éremcsatára a magyar hármas tagjai nagyon felszívták magukat. A meccs első körétől koncentráltan és jól lőttek, s gyorsan előnybe kerültek, majd kifejezetten erős sorozatokkal folyamatosan növelték előnyüket, így végül simán, 16-8-ra győztek.

A magyar felnőtt válogatott így hét éremmel és egy olimpiai kvótával zárta a győri viadalt.

A szombati csapatversenyeken a Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam, Major Veronika összetételű női pisztolyos csapat győzött, A férfi pisztolyosok mellett pedig a Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összeállítású férfi puskás és a Bajos Gitta, Dénes Eszter, Mészáros Eszter összetételű női puskás egység is harmadik lett. Pénteken Péni egyéniben nyert ezüstérmet, egyúttal párizsi indulási jogot, a Bajos, Dénes, Mészáros hármas pedig a hagyományos csapatversenyben lett második, csütörtökön pedig a női pisztolyosok megnyerték a hagyományos csapatversenyt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×