eur:
394.36
usd:
369.93
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Mészáros Eszter, Dénes Eszter és Bajos Gitta (b-j), a későbbi bronzérmes magyar csapat tagjai a női puskások csapatversenyének döntőjében az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon Győrben, az Audi Arénában 2024. március 2-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Még egy magyar érem a légfegyveres Eb-n

Bronzérmet nyert a Bajos Gitta, Dénes Eszter, Mészáros Eszter összeállítású magyar trió a női puskások szombati csapatversenyében a győri légfegyveres Európa-bajnokságon.

A magyar női puskás trió a hagyományos csapatverseny ezüstérmével a tarsolyában kezdte meg a szombati nem hagyományos viadalt.

A négy szakaszból álló verseny első körében, a rangsoroló részben a magyarok közel kerültek a kieséshez, miután Bajos Gitta második tízes sorozata gyengébbre sikerült (101,8 kör) és csupán 625,3 kört ért el a trió. A továbbjutás aztán - a kilencedikhez képest két tizedes előnnyel - a nyolcadik eredménnyel meglett. Ez pedig minden bizonnyal megnyugtatta a csapatot, amely a negyeddöntőben egészen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 630,4 körös eredménye pedig a legjobb volt a mezőnyben.

Az elődöntőbe jutás így egy pillanatig sem forgott veszélyben, a harmadik szakasz viszont ismét kicsit visszafogottabban sikerült. Mészárosék ekkor 626,6 kört lőttek, amivel a negyedikek lettek, s ezzel a bronzéremért csaphattak össze az elődöntőben harmadik norvégokkal.

Az éremcsata óriási izgalmakat tartogatott, 11-9 után a magyarok két sorozatot is megnyertek, és 15-9-nél egyetlen pontra kerültek a sikertől. A rivális azonban nem adta fel és 15-13-ra felzárkózott, a következő sorozat aztán döntetlennel zárult, a pontosztozkodás pedig a magyar csapat 16-14-es sikerét jelentette.

Ez volt a magyar felnőtt válogatott hatodik érme az Európa-bajnokságon. Szombaton diadalmaskodott a Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam, Major Veronika összetételű női pisztolyos csapat és harmadik lett a Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összeállítású férfi puskás csapat. Előtte pénteken Péni egyéniben, a Bajos, Dénes, Mészáros hármas pedig a hagyományos csapatversenyben lett második, míg csütörtökön a női pisztolyosok megnyerték a hagyományos csapatversenyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×