eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Hammerl Soma, Pekler Zalán és Péni István (b-j), a későbbi bronzérmes magyar csapat tagjai a férfi légpuska csapatverseny döntőjében az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon Győrben, az Audi Arénában 2024. március 2-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Eb-bronzérmes a magyar férfi puskás csapat

Bronzérmet nyert a Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összeállítású magyar trió a férfi puskások szombati csapatversenyében a győri légfegyveres Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal zárónapjára négy csapatverseny került programba. A sort reggel a férfi puskások kezdték.

A nem hagyományos csapatverseny négy részből áll, és a rangsoroló szakasszal kezdődött, melyben 13 csapat három-három versenyzője lépett lőállásba. Minden puskásnak húsz lövést kellett leadnia, eredményeiket pedig összesítették és a legjobb nyolc jutott a negyeddöntőbe.

A magyar trió, a pénteken egyéniben ezüstérmet és olimpiai kvótát szerzett Péni vezérletével 627,3 kört ért el - melyhez az UTE klasszisa 211,6 kört tett hozzá -, ami a hetedik helyet és továbbjutást ért.

A negyeddöntőben ismét húsz-húsz lövés várt minden sportolóra és a cél a legjobb négy közé kerülés volt. A magyaroknál ebben a körben is Péni volt a legjobb (211,2 kör), és összességében sikerült javítaniuk, 627,8 körös eredményükkel pedig a még éppen továbbjutó negyedik pozíciót kaparintották meg.

Ezek után következett az elődöntő, melyben újabb húsz-húsz lövést adtak le a puskások. Péniék ezúttal 625,6 kört produkáltak, amivel a negyedikek lettek, ez pedig azt jelentette, hogy a helyosztón a német hármassal csaphattak össze a bronzéremért.

Az éremmérkőzésen sorozatonként a jobb eredményt elérő egység két pontot kapott, döntetlen esetén pedig egy-egy ponttal gazdagodtak a triók. A csata az egyik fél 16. pontjáig tartott és egy idő után úgy tűnt, hogy a Maximilian Dallinger, Max Ohlenburger, Maximilian Ulbrich összetételű német csapat szerzi majd meg a medált, ugyanis már 12-8-ra is vezetett. Innen azonban Peklerék pillanatai következtek, sorozatban három kört sikerült megnyerniük, így 14-12-nél a győzelem kapujába kerültek. A rivális azonban egyenlíteni tudott, a mindent eldöntő sorozat viszont a hazai csapatnak sikerült jobban, ezzel a Hammerl, Pekler, Péni egységé lett a bronzérem.

A puskás bronz a magyar felnőtt csapat negyedik érme az Európa-bajnokságon,

melyen Péni István egyéni ezüstje mellett a női pisztolyosok hagyományos - az egyéni alapverseny alapján számított - csapatversenyében a Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam, Major Veronika trió győzött, a női puskások hasonló számában pedig a Bajos Gitta, Dénes Eszter, Mészáros Eszter összetételű együttes a második helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×