eur:
390.96
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A szexuális erőszakkal vádolt Dani Alves, az FC Barcelona és a brazil labdarúgó-válogatott korábbi játékosa pere tárgyalásának első napján a barcelonai bíróságon 2024. február 5-én. Alves a vád szerint 2022 decemberében ittas állapotban zaklatott egy 23 éves nőt egy barcelonai szórakozóhelyen.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE pool/Alberto Estevez

Megrázó állítások Dani Alves szexuális zaklatási ügyében

Súlyos részletek derültek ki a Barcelona korábbi világklasszis futballistája, Dani Alves által feltételezetten elkövetett szexuális bántalmazással kapcsolatos ügyben. A 23 éves nő – aki megvádolta a brazil sportolót – unokatestvére, valamint egyik barátnője vallomásából kiderült, még az előzetesen vártnál is sokkal komolyabb vádakkal kell szembenéznie a labdarúgónak.

Tavaly januárban vették őrizetbe a labdarúgás történelmének legsikeresebb labdarúgóját, Dani Alvest, aki pályafutása során 43 trófeát nyert. A korábbi brazil válogatott világsztár 2022 decemberében a Sutton Barcelona éjszakai szórakozóhely mosdójában erőszakolt meg állítólagosan egy 23 éves nőt. Dani Alves kezdetben tagadta az erőszak tényét, sőt még azt állította, hogy nem ismeri a nőt, de végül bevallotta, hogy megtörtént az aktus – mind a két fél beleegyezésével.

A 23 éves nő viszont azzal vádolta a korábbi labdarúgót, hogy megerőszakolta, valamint fizikai erőszakot is alkalmazott vele szemben a mosdóban töltött 16 perc alatt. A 40 éves sportolót őrizetbe vették, míg a tárgyalás hétfőn kezdődött meg. A sértett nő a nyilvánosság elől elzárt kihallgatáson részleteket osztott meg az estéről, amelyről kép és hangfelvétel egyáltalán nem készült az exkluzív szórakozóhelyen, de a nő társaságában volt unokatestvére, valamint egyik barátnője, akik szintén vallomást tettek – írja az Index.

A bíróság által Ana M. barátnő és Lucía M. unokatestvér néven jegyzett tanúk megegyező vallomást tettek, amelyben kiemelték, hogy aznap este hárman érkeztek a szórakozóhelyre, ahol rövid időn belül Dani Alves egy barátjával meginvitálta őket a VIP-asztalukhoz. Elmondásuk szerint fogalmuk sem volt arról, hogy az egyik férfi a Barcelona korábbi sztárfutballistája, de már az első pillanattól kezdve nagyon furán viselkedett a sportoló:

rögtön az áldozat hátára tette a kezét, majd az intim területeit is fogdosta.

Ezt követően Dani Alves egy kamerák elől elzárt mosdóba vitte a 23 éves nőt, ahol az állítólagos erőszak történt. A brazil labdarúgó áldozatával 16 percett töltött a mosdóban. A sértett nő a tanúk vallomása szerint rendkívül megviselt arccal jött ki a mosdóból, azt mondta unokatestvérének, nagyon megbánta, hogy eljött, és azonnal távozzanak.

Vigasztalhatatlanul sírt, hároméves kora óta ismerem, de még soha nem láttam így sírni – tette hozzá az áldozat barátnője az El País beszámolója alapján. A 23 éves sértett nő elmondta a meghallgatáson, hogy

Dani Alves a szexuális erőszakon túl többször felpofozta, agresszívan viselkedett vele, valamint megalázóan beszélt hozzá.

Végül barátnője bírta rá arra, hogy pontosan elmesélje, mi történt a mosdóban, majd a vallomás után a közeli kórházba szállították kivizsgálásra.

A biológiai vizsgálatok alapján később kiderült, hogy Dani Alves egészen biztosan szexuális aktust létesített a nővel azon az éjszakán. Amennyiben bebizonyosodik a szexuális erőszak ténye, a brazil labdarúgó

akár 12 éves börtönbüntetést is kaphat tettéért.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×