eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Résztvevők Franz Beckenbauer világbajnok német labdarúgó és edző búcsúztatásán a müncheni Allianz Arénában 2024. január 19-én. Beckenbauer, a világ labdarúgásának meghatározó alakja január 7-én, 78 éves korában elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Tízezrek búcsúztak a Császártól az Allianz Arénában

Csaknem 30 ezer szurkoló vett részt azon a pénteki megemlékezésen, amelyet a német bajnoki címvédő Bayern München labdarúgóklub rendezett az Allianz Arénában a január 7-én elhunyt Franz Beckenbauer tiszteletére.

A világ labdarúgásának meghatározó alakja, a játékosként 1974-ben világ-, két évvel korábban Európa-bajnok, szövetség kapitányként pedig 1990-ben vb-győztes legendás futballista 78 éves korában halt meg.

Korábbi csapattársa, Uli Hoeness beszédében közölte:

„Tizenkét napja vagy halott, és nagyon hiányzol. Megtiszteltetés volt veled játszani, és igazi hőstett volt, amikor hosszú évek gürcölése után elhoztad nekünk a 2006-os világbajnokságot” – mondta a volt klubelnök.

Frank-Walter Steinmeier köztársasági elnök azzal kezdte, hogy nem tudhatja, sportolnak-e az angyalok.

„Ha igen, akkor néhány napja ott fenn már biztosan hallanak egy bajoros hangot, amint azt mondja: gyerünk kifelé focizni! Mindannyian ismerjük ezt a hangot, és mindannyiunknak örökké hiányozni fog. Mert ez a Császár hangja” – tette hozzá.

A búcsúzkodók között ott volt Gianni Infantino, a nemzetközi, továbbá Aleksander Ceferin, az európai szövetség elnöke, a német futball nagyjai közül Günter Netzer, Paul Breitner, Berti Vogts, Karl-Heinz Rummenigge és Lothar Matthäus, valamint Julian Nagelsmann szövetségi kapitány is.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×