eur:
389.04
usd:
359.29
bux:
0
2024. február 26. hétfő Géza
Nyitókép: Pexels.com

Ismét horogra akadt a kiskorpádi aranyszínű halszörny – kép

A Remény nevű ponty jócskán meghízott legutóbbi felbukkanása óta.

A Somogy vármegyei Kiskorpád népszerű horgászhelye a 100 éve létesített szigetestó 2010-től teljesen átalakult halállománnyal éli mindennapjait a „fogd meg és engedd vissza” elv alapján.

A tó ontja magából a hatalmas méretű halakat, ebből adódóan gyakoriak a rekordok. Fő hala a ponty és amur, amikből a tóba a 2017-es évtől kizárólag 10 kg feletti példányokat telepítenek. Érdekesség, hogy a tóban egyetlen harcsa él, aminek a színe fehér – írja a sokszinuvidek.24.hu.

Sok horgász Koiországnak nevezi a kiskorpádi tavat, lévén, hogy bőséggel úszkálnak abban sárgás-arany színű koi pontyok, ráadásul méretes példányok. Közülük Béla volt 2020-ig a csúcstartó a maga 15,13 kilójával, mígnem annak az évnek a májusában egy fiatal horgász, Stölkler Dávid kifogta a Remény néven ismert koit, ami 15,7 kilójával új koi-rekordot jelentett.

2023. október első napján aztán újra horogra akadt Remény, méghozzá alaposan meghízva. Zsuppán József terelte szákjába a halat, ami a mérlegeléskor 23,05 kilogrammot nyomott, új tórekordot felállítva.

A halat a kiskorpádi rendnek megfelelően a mérlegelés és a fotózás után visszaengedték a tóba – olvasható.

Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×