eur:
391.06
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Facebook/Dunai Ede író hivatalos oldala

A 60. születésnapját ünneplő magyar legenda nehéz meccsre számít Szerbia ellen és nagyon hiányol valakit

Az 1986-os mexikói vb-t is megjárt korábbi csatár nem rendezett nagy partit születésnapja alkalmából, szűk körben tartotta meg. A válogatottól pedig azt várja, hogy sorozatban harmadszor is kijusson az Európa-bajnokságra.

Kerek évfordulóhoz érkezett a 70-szeres magyar válogatott Kiprich József, aki a 60. születésnapját ünnepli. A Tatabányai Bányász és a holland Feyenoord korábbi futballistája családi, baráti körben tartotta a jeles napot, amit kicsit beárnyékolt, hogy balesetét követően jelenleg otthon lábadozik – írja a kemma.hu.

A korábbi magyar és ciprusi gólkirály még mindig csak mankóval tud járni, miután tavaly ősszel combnyaktörést szenvedett, amikor megcsúszott és elesett az otthonában. Azt mondta a lapnak, hogy reményei szerint egy hónapon belül már tud majd közlekedni segédeszköz nélkül is.

Kiprich József büszkén mesélte el, hogy

Várgesztesről és Dunaszentmiklósról is gyakran látogatják meg ott nyaraló holland futballszurkolók,

akik természetesen nem felejtették el a Feyenoordnál töltött éveit. A korábbi csatár egy bajnoki címet, négy Holland Kupát és egy Szuperkupát nyert a rotterdamiakkal.

Bár nehézkesen mozog, azért rendszeresen kilátogat a Tatabánya hazai meccseire, ott volt a múlt hétvégi Gyirmót II elleni, gól nélküli döntetlennel záruló találkozón is. A Tatabánya egyébként 6 fordulót követően a második helyen áll az NB III Északnyugati csoportjában, a hátránya 3 pont a listavezető Veszprémmel szemben.

Hiányolja Szalai Ádámot

Kiprich József a mai, Szerbia elleni Eb-selejtezővel kapcsolatban azt mondta: nem lesz könnyű dolga Marco Rossi csapatának, különösen úgy, hogy idegenben lesz az összecsapás. Szerinte, ha a magyar válogatott megnyeri a hazai meccseit és idegenben is „csipeget” pontokat, kijuthat a jövő évi Európa-bajnokságra.

„Jelenleg összességében pozitívan látom a magyar labdarúgást, a körülmények is sokat javultak az elmúlt években”

– fogalmazott.

Az 1986-os világbajnokságon is szerepelt korábbi támadó szerint Marco Rossi nagyon jól összerakta a csapatot és örömtelinek tartja, hogy újra vannak nemzetközi szinten is kiemelkedő labdarúgóink. „Ráfért már ez a magyar labdarúgásra” – tette hozzá, majd végül megemlítette azt is, hogy azért neki nagyon hiányzik a válogatottból Szalai Ádám.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×