eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért az osztrák Wolfsberger AC ellen játszott mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sevilla–Roma-döntőt rendeznek Budapesten, kiesett a Juventus

Sevilla–AS Roma döntőt rendeznek május 31-én Budapesten. Ez a két csapat jutott az Európa-liga döntőjébe. A Konferencia-liga serlegéért a West Ham United és a Fiorentina játszik majd Prágában, június 7-én.

Az AS Roma egy kilenc sárga lapot hozó mérkőzésen gól nélküli döntetlent ért el Leverkusenben, s 1-0-s összesítéssel bejutott az Európa-liga fináléjába. José Mourinho együttese tavaly megnyerte a Konferencia-ligát.

A másik párban a Juventus Dusan Vlahovics révén vezetést szerzett Sevillában a 65. percben, de Suso nem sokkal később, Erik Lamela átadásából kiegyenlített. Lamela a hosszabbításban, a 95. percben gólt is szerzett. A hajrá nagyon izgalmasan alakult, miután Acuna, a hazaiak játékosa a 115. percben piros lapot kapott, de az eredmény már nem változott, a spanyol csapat 3-2-es összesítéssel ment tovább. A Sevilla korábban hatszor megnyerte az Európa-ligát, legutóbb 2020-ban.

A Konferencia-ligában a West Ham United 1-0-ra győzött az AZ Alkmaar otthonában, s 3-1-es összesítéssel lépett a fináléba. Kerkez Milos a 85. percig játszott a hollandoknál. Óriási csatát vívott egymással Bázelben a helyi csapat és a Fiorentina. Az olaszok a 90. percben 2-1-re vezettek, ezzel hosszabbításra mentették a párharcot. Aztán a 120+10. percben Luka Jovics átadásából a cseh Antonín Barák a döntőbe lőtte a csapatát: 3-1. A Fiorentina lesz így a Basel ellenfele.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×