eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A marokkói Asraf Hakimi (b3), miután berúgta 11-esét, és ezzel Marokkó 3-0-ra győzött a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Marokkó-Spanyolország mérkőzés 0-0-ra végződött hosszabbítása utáni büntetőpárbajban az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Meszara

Őrjítő csata körvonalazódik a 2030-as foci-vb rendezéséért

Újabb három ország szállt ringbe, Afrika másodszor lenne rendező.

Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) végrehajtó bizottsága egyhangúlag támogatta, hogy Marokkó Spanyolországgal és Portugáliával közösen pályázzon a 2030-as világbajnokság rendezési jogára.

"A CAF-vb támogatása azt jelenti, hogy Marokkó pályázata egyben az afrikai kontinens pályázata is" - fogalmazott Patrice Motsepe, a CAF elnöke.

Az észak-afrikai ország - amely idén a klubvilágbajnokság házigazdája volt - a 2026-os vb-re is jelentkezett, ezt végül az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen nyerte el. A tavalyi, katari világbajnokságon Marokkó válogatottja - első afrikai csapatként - bejutott az elődöntőbe, és a negyedik helyen zárt.

A 2030-as vb házigazdájáról várhatóan jövőre születik döntés. Argentína, Chile, Uruguay és Paraguay már hivatalosan jelezte, hogy közösen kandidál, és Szaúd-Arábia is érdeklődik a hét év múlva esedékes torna iránt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×