eur:
393.97
usd:
369.38
bux:
65756.88
2024. április 23. kedd Béla
Xavi Hernández, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub új vezetőedzője a bemutatásán a barcelonai Camp Nou Stadionban 2021. november 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Xavi távozik a Barcelona kispadjáról, ha...

"Ha semmit nem nyerünk, jöhet egy másik edző helyettem" - jelentette ki a világ- és Európa-bajnok labdarúgó.

Xavi Hernández, a spanyol labdarúgó-bajnokságban második helyen álló FC Barcelona vezetőedzője attól teszi függővé a poszton maradását, hogy a katalán együttes mennyire lesz sikeres a mostani idényben.

"Ha semmit nem nyerünk, jöhet egy másik edző helyettem" - jelentette ki a csapat legendás exfutballistája, aki 505 bajnoki meccset játszott pályafutása során gránátvörös-kék mezben, és tavaly novemberben, a katari al-Szaddtól igazolta le trénernek a Barca. A 42 éves, játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember hangsúlyozta, a Barcelonától mindig csak a győzelmek és a trófeák megszerzése az elfogadható eredmény.

"Teljes mértékben eltökélt vagyok a jövőt illetően, és nincs olyan, ami megállíthatna" - fogalmazott határozottan Xavi.

A Barcelona a nyáron leigazolta a Bayern Münchentől a lengyel válogatott Robert Lewandowskit, és a sztárcsatárral a soraiban jól is kezdte az idényt. A Bajnokok Ligája csoportkörében viszont egyszer sem tudta legyőzni az Internazionalét, igaz, az otthon játszott 3-3-as döntetlennel még minimális esélye maradt arra, hogy a nyolcaddöntőbe jusson.

Közben az ősi rivális, a spanyol bajnokságban és a BL-ben is címvédő Real Madrid 3-1-re verte a Barcát az idény első El Clásicóján.

A pénzügyi gondokkal is küzdő Barcelonának a BL-kiesés, valamint a Reallal szembeni ponthátrány esetleges növekedése sportszakmailag, és gazdaságilag sem jönne jól.

A Barca a La Liga hétközi fordulójának csütörtöki (mai) játéknapján a Villarrealt fogadja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×