eur:
385.33
usd:
355.37
bux:
69383.46
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
A svájci Roger Federer, miután győzött a dél-afrikai Lloyd Harris ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Londonban 2019. július 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Mutatjuk a zseniális Roger Federer karrierje legvarázslatosabb pillanatait

A húszsoros Grand Slam-győztes, 41 éves teniszező csütörtökön jelentette be visszavonulását.

A Tennis TV szűk másfél perces összeállításának első képkockája 1993-ból való, az látható rajta, hogy a 12 éves Roger Federer labdát szed a bázeli tornán.

Az idővonal elindul, innentől végigkísérhetjük a legnagyobb sikereit, tornagyőzelmek, világelsőség, nagy párharcok szegélyezik a fenomenális svájci játékos útját. Az utolsó nagy sikerek: nyolcadik trófeája Wimbledonban, majd győzelem tizedszer is otthon, Bázelben.

Itt végeszakad a film. Pedig rajongók milliói néznék még fotelhez szegezve.

16 perces verzió Roger Federer karrierjéről:

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: a háborúba lépés előkészítő kommunikációja zajlik Nyugaton

A miniszterelnök, Fidesz-elnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte épp a hadsereg hiánya vezet háborúhoz, az önvédelmi képesség felépítése szükséges. Részletesen elmagyarázta, szerinte miért nem menne tovább Ukrajnánál az orosz hadsereg. A megoldás már két éve a "két szláv nép konfliktusának izolációja" volna. A politikának egyetlen mentsvára van szerinte: a nép.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Súlyos munkaerőhiány pusztít Magyarországon - Miért ilyen nagy a gond?

Súlyos munkaerőhiány pusztít Magyarországon - Miért ilyen nagy a gond?

Tavaly a magyarországi cégek közel háromnegyede (73%-a) nehezen talált megfelelő képzettséggel bíró dolgozókat az üres álláshelyeik betöltésére, miközben ez a ráta öt évvel ezelőtt még „csak” 51% volt – derül ki a ManpowerGroup nemzetközi felméréséből. Az Eurobarometer kutatása szerint a hazai kkv-k 66%-a a munkaerőhiány egyik fő okának azt tartja, hogy a meghirdetett állásokra jelentkezők nem rendelkeznek megfelelő végzettséggel, készségekkel vagy tapasztalattal. Az így vélekedő hazai cégek aránya jóval meghaladja az uniós átlagot (54%). E tekintetben a kkv-k csak Észtországban és Szlovákiában látják rosszabbul a helyzetet az EU-n belül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×