eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
Melbourne, 2016. január 28.A svájci Roger Federer (b) és a szerb Novak Djokovic az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében játszott mérkőzésük előtt Melbourne-ben 2016. január 28-án. (MTI/EPA/Filip Singer)
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Egekig magasztalja Roger Federert Novak Djokovic

Az egyetemes sport egyik legnagyobb alakjának nevezte a visszavonuló svájci legendát.

Novak Djokovic korábbi teniszvilágelső az egyetemes sport egyik legnagyobb alakjának nevezte az utolsó mérkőzését pénteken játszó Roger Federert.

A szerbek 21-szeres Grand Slam-győztes játékosa a londoni Laver Kupát megelőzően - melyen svájci riválisával egy csapatban szerepel - úgy fogalmazott, a 41 éves Federer örökre nyomot hagyott a sportágban.

"A játékra gyakorolt hatása hatalmas, az a könnyedség, elegancia, amivel játszott, tökéletes látványt nyújtott minden néző és edző számára"

- fogalmazott Djokovic.

A szerbek klasszisa szerint Federer öröksége óriási és hosszú távú.

"Sem én, sem Andy nem tudtuk, hogy ez lesz az utolsó fellépése, így azonban még nagyobb rangot kapott ez az esemény, mivel ő az egyetemes sport valaha volt egyik legnagyobbja" - utalt arra Djokovic, hogy Federer, valamint a 22 GS-trófeával rekorder spanyol Rafael Nadal mellett a háromszoros GS-bajnok Andy Murray is ott lesz az európai csapatban a Laver Kupán. A 2019-es ausztrál nyílt bajnokság óta ez az első alkalom, hogy a "nagy négyesnek" hívott korábbi világelsők ugyanazon a viadalon vesznek részt.

"A pályán és azon kívüli népszerűsége önmagáért beszél. Örülök, hogy most több alkalmunk van a közös időtöltésre a pályán kívül:

a családjainkkal együtt jókat vacsorázunk, beszélgetünk a teniszről, a sportról és az életről is"

- mondta Djokovic.

A 20 Grand Slam-tornagyőzelmet számláló Federer múlt csütörtökön jelentette be, hogy térdsérülése és műtétei miatt a péntektől vasárnapi tartó Laver Kupa után felhagy az élsporttal. A svájci klasszis pénteken egy párosmérkőzéssel búcsúzik rajongóitól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×