eur:
393.17
usd:
366.78
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A címvédő norvég Magnus Carlsen (b) és olasz-amerikai kihívója, Fabiano Caruana a londoni sakkvilágbajnoki döntő negyedik mérkőzésén 2018. november 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Nem óhajt vb-döntőt játszani Magnus Carlsen

A 31 éves norvég sakklegenda nem kíván azzal az ellenféllel mérkőzni, akivel pedig muszáj lenne.

Magnus Carlsen jövőre nem védi meg sakkvilágbajnoki címét.

"Nem érzek motivációt arra, hogy egy újabb meccset játsszak" - nyilatkozott a Magnus-effekt című podcastjében a norvég nagymester, aki kilenc éve őrzi vb-címét.

A 31 éves Carlsen tavaly év végén Jan Nyepomnyascsijjal szemben őrizte meg címét, méghozzá magabiztosan, s azóta többször is jelezte: legközelebb csak Alireza Firouzjával hajlandó asztalhoz ülni vb-döntőben. Csakhogy a 19 esztendős iráni-francia nem igazolta tehetségét, csupán ötödik lett a sakkvilágbajnok-jelöltek félmillió euró összdíjazású madridi tornáján, amelyen Rapport Richárd az utolsó helyen végzett.

Carlsen kihívója jövőre újra Jan Nyepomnyascsij lett volna, aki a nyolcfős mezőnyben egyedüli veretlenként végzett az élen a spanyol fővárosban. Az orosz - de a FIDE színeiben induló - sakkozó így várhatóan a kínai Ting Li-zsennel ütközhet meg, aki remekül hajrázva és nyolc pontot gyűjtve szerezte meg a második helyet.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×