eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának otthont adó dzsiddai utcai versenypályán tartott sajtótájékoztatón 2022. március 25-én. A futamot március 27-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Haszan Ammar

Lewis Hamilton mentális és érzelmi küzdelméről írt a közösségi médiában

A Mercedes 37 éves brit versenyzője az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy hosszabb ideje küzd mentális és érzelmi problémákkal.

Mentális és érzelmi küzdelméről írt csütörtökön a közösségi médiában Lewis Hamilton hétszeres Forma-1-es világbajnok, aki úgy fogalmazott, "nehéz volt bizonyos napokon pozitívnak maradni".

"Máris nagyon kemény ez az év, ha figyelembe vesszük mindazt, ami körülöttünk történik. A folytatás folyamatos küzdelmet igényel, de harcolnunk kell, mert annyi teendőnk van még és annyi mindent elérhetünk" - írta Hamilton. Szurkolóit és követőit arról biztosította, hogy senkinek az érzéseivel és aktuális érzelmi állapotával nincs probléma, és "tudnotok kell, hogy nem vagytok egyedül, közösen ezen is túl leszünk".

A brit versenyző, aki 103 futamgyőzelmével a Forma-1 történetének legeredményesebbje, az előző szezonban a záróviadal utolsó körében maradt le nyolcadik vb-címéről, vitatott körülmények között. A decemberi versenyt követően Hamilton egészen februárig inaktív volt a közösségi médiában, nem nyilatkozott senkinek és sehol, hallgatása pedig spekulációt indított el arról, hogy nem folytatja F1-es pályafutását.

A sportág eddigi egyetlen afro-amerikai versenyzője aztán végül visszatért, de nehezen indult számára a szezon, múlt vasárnap például csak tizedik lett Szaúd-Arábiában, miután az időmérő edzésen csupán a 16. rajthelyet sikerült elcsípnie. Ilyen rossz kvalifikációs eredménye legutóbb a 2017-es Brazil Nagydíjon volt a brit sztárnak.

Az elmúlt nyolc évben kivétel nélkül konstruktőri világbajnok Mercedes versenyautója egyelőre nem tudja felvenni a küzdelmet a legjobbakkal, a Ferrarival és a Red Bull-lal. Az idén bevezetett átfogó szabálymódosításoknak megfelelően megépített versenygépek között az első két hétvége alapján úgy tűnik, a Mercedesé csak harmadik az erősorrendben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×