eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b, elöl) vezeti a mezőnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság első alkalommal megrendezett Szaúdi Nagydíjának rajtja után a dzsiddai utcai versenypályán 2021. december 5-én.
Nyitókép: MTI/AP/Haszan Ammar

Forma–1: veszélyben több tradicionális helyszín is

Új városok és pályák szállnának be a gyorsasági világbajnokságba, de a futamok száma véges.

Az elmúlt években számos új helyszín mutatkozott be a Forma-1-ben: tavaly Szaúd-Arábiába és Katarba, idén Miamiba látogat a sorozat, de tervben van egy Los Angeles-i futam is. Az érdeklődés fokozódik, de a versenynaptár véges: az érvényben lévő Concorde-szerződés legfeljebb 25 futam megrendezését teszi lehetővé – írja a vezess.hu.

Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója ki is jelentette, hogy néhány jelenlegi helyszíntől el is búcsúzhatnak, akár ideiglenesen, akár véglegesen.

“A folyamat már elkezdődött. Vannak promóterek, akiknek lejár a szerződésük, és valószínűleg a jelenlegi nagydíjak egy része nem lesz többé a versenynaptárban. Mások azonban benne maradnak más formában, például rotációs rendszerben” – mondta az olasz szakember, és jelezte, hamarosan új nagydíjakat jelentenek be.

A mostani versenynaptárból a legnagyobb veszélyben a Francia, a Monacói, a Belga és a Mexikói Nagydíj van, még egyik helyszínnek sincs szerződése jövő évre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×