eur:
395.52
usd:
372.66
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Ismaily, a Sahtar Donyeck (k), valamint Rodrygo (b) és Vinicius Junior, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjának harmadik fordulójában játszott Sahtar Donyeck - Real Madrid mérkőzésen Kijevben 2021. október 19-én.
Nyitókép: Szerhij Dolzsenko

„Kölcsönvehetők” a legértékesebb ukrajnai és oroszországi légiósok

A FIFA bejelentette, hogy lehetővé teszi az orosz és ukrán klubokban szereplő külföldi játékosok szerződésének felfüggesztését június végéig, a futballisták pedig bármelyik más csapathoz szerződhetnek, szándékuk szerint.

Az ukrajnai helyzettel kapcsolatban a játékosok és edzők munka- és fizetési lehetőségeinek biztosítása, valamint az ukrán klubok védelme érdekében – hacsak a vonatkozó szerződésben részes felek kifejezetten másként nem állapodnak meg –, az Ukrán Labdarúgó-szövetség (UAF) égisze alatt szereplő klubok külföldi játékosainak és edzőinek a klubbal kötött munkaszerződése automatikusan felfüggesztettnek minősül az ukrajnai szezon végéig (2022. június 30-ig), anélkül, hogy a feleknek bármiféle intézkedésre lenne szükségük.

A külföldi játékosok és edzők Oroszországból való távozásának megkönnyítése érdekében abban az esetben, ha az Orosz Labdarúgó-szövetséghez (FUR) tartozó klubok 2022. március 10. előtt nem kötnek kölcsönös megállapodást külföldi játékosaikkal és edzőikkel, a külföldi játékosoknak és edzőknek jogukban áll egyoldalúan felfüggeszteni munkaszerződésüket az oroszországi szezon végéig (2022. június 30.).

A szerződésnek a fenti bekezdések szerinti felfüggesztése azt jelenti, hogy a játékosok és edzők szerződésen kívülinek minősülnek 2022. június 30-ig, és ezért jogukban áll szerződést kötni egy másik klubbal anélkül, hogy bármiféle következményekkel kellene szembenézniük” – olvasható a FIFA közleményében.

A vonatkozó szabályok szerint az így megszerzett játékosok csak a hazai sorozatokban (bajnokság, országos kupa) szerepelhetnek új klubjukban, a nemzetközi kupákban, mivel ott a teljes tavaszi idényre szólt a januári nevezés, nem. Legalábbis, következő intézkedésig.

A FIFA megvilágította a kérdést az új klubok oldaláról is: „Azért, hogy megóvjuk a versenyek tisztaságát, az új klubnál 2022. április 7. előtt regisztrálni kell az így megszerzett új játékosokat. A klubok legfeljebb két játékost igazolhatnak a mostani szabály alapján."

Az orosz ligában szereplő legértékesebb külföldiek

Malcom (Zenit): 22 millió euró

Wilmar Barrios (Zenit): 20 millió euró

Wendel (Zenit): 19 millió euró

Jhon Cordoba (FK Krasznodar): 17 millió euró

Douglas Santos (Zenit): 16 millió euró

Claudinho (Zenit): 16 millió euró

Hvicsa Kvaraszhelija (Rubin Kazany): 16 millió euró

Yusuf Yazici (CSZKA Moszkva): 15 millió euró

Sebastian Szymaski (Dinamo Moszkva): 13 millió euró

Quincy Promes (Spartak Moscow): 12 millió euró

Árak a transfermarkt.de alapján

Az ukrán ligában szereplő tíz legértékesebb futballista

Tete (Sahtar): 20 millió euró

David Neres (Sahtar): 20 millió euró

Dodo (Sahtar): 20 millió euró

Manor Solomon (Sahtar): 18 millió euró

Pedrinho (Sahtar): 17 millió euró

Marlon (Sahtar): 10 millió euró

Lassina Traore (Sahtar): 9 millió euró

Marcos Antonio (Sahtar): 8 millió euró

Maycon (Sahtar): 7 millió euró

Alan Patrick (Sahtar): 7 millió euró

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×