eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az újbudai Manhercz Krisztián (b) a férfi vízilabda Eurokupa döntőjének első mérkőzéseként játszott Szolnoki Dózsa - OSC Újbuda találkozón a szolnoki Vízilabda Arénában 2021. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Férfi vízilabda: átrendeződtek az erőviszonyok a ma kezdődő, rendhagyó bajnokságban

Szerdán elrajtol a férfi vízilabda ob I 2021–2022-es kiírása, az élcsapatoknál nagy volt a játékosmozgás a holtszezonban, így szoros versenyfutás várható a bajnoki címért. A Szolnok és az FTC inkább gyengült, a Vasas jelentősen megerősödött.

A címvédő és Eurokupa-győztes Szolnoknál nem lesz könnyű dolga Zivko Gocic vezetőedzőnek, ugyanis a nyáron távozott a klubtól az azóta már kétszeres olimpiai bajnok szerb Filip Filipovic és Dusko Pijetlovic, valami honfitársuk, Radomir Drasovic, a világ- és Európa-bajnok Nagy Viktor pedig a tokiói bronzérem után bejelentette visszavonulását.

A 2019-ben Bajnokok Ligája-győztes, az előző idényben a legrangosabb európai kupában második, a hazai élvonalban viszont csak harmadik Ferencvárosnál is jelentős változások voltak, a zöld-fehérektől heten távoztak, köztük például Zalánki Gergő, a görög Jannisz Funtulisz és a szerb Nikola Jaksic.

A bajnoki és Eurokupa-döntős OSC kerete nem változott jelentősen, így továbbra is számolni kell az újbudaiakkal, míg a Vasas egyrészt megtartotta három légiósát, a montenegrói Drasko Brguljant, a két szerb olimpiai bajnokot, Branislav Mitrovicot és Sava Randjelovicot, ugyanakkor megszerezte az FTC-ből Mezei Tamást és Sedlmayer Tamást, az OSC-ből pedig Erdélyi Balázst.

A 14 csapatos bajnokság rendkívül hosszúra nyúlik, hiszen az oda-visszavágós rendszerű alapszakasz április közepén fejeződik be, a rájátszás viszont csak júniusban kezdődik, mivel május 13. és 29. között Japán rendezik a világbajnokságot.

Az alapszakasz után A rájátszásban az 1-4., az 5-8., és a 9-12. helyen végzők egymás ellen mérkőznek, a 13. helyezett osztályozót játszik az OB I/B ezüstérmesével, míg a 14. helyezett kiesik. A páros mérkőzések a 7. pont megszerzéséig tartanak, a csapatok az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket magukkal viszik.

Az 1. forduló programja

szerda

  • Tigra-ZF-Eger–UVSE-Hunguest Hotels 17.00
  • PannErgy Miskolci VLC–Budapesti Honvéd SE 18.00
  • PVSK Mecsek Füszért–A-Híd VasasPlaket 19.00
  • Debreceni VSE–Szolnoki Dózsa 19.15
  • Kaposvári VK–FTC-Telekom Waterpolo 19.30

szeptember 15.

  • Metalcom-Szentes–BVSC-Zugló 19.00

Szegedi VE–OSC Újbuda – elhalasztva

Az elmúlt tíz év bajnokai

  • 2011: ZF-Egri VK
  • 2012: TEVA-Vasas SC-Uniqa
  • 2013: ZF-Egri VK
  • 2014: ZF-Egri VK
  • 2015: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
  • 2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
  • 2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
  • 2018: FTC-PQS Waterpolo
  • 2019: FTC-Telekom Waterpolo
  • 2020: a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a szezon
  • 2021: Szolnoki Dózsa
Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×