eur:
394.14
usd:
363.2
bux:
65604.59
2024. március 19. kedd Bánk, József

Vaskos meglepetést okozott a Ferencváros startja a labdarúgó bajnokságban

Bombameglepetést okozott a jubiláló Kisvárda a Groupama Arénában

A címvédő Ferencváros óriási meglepetésre hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Kisvárdától a labdarúgó OTP Bank Liga 2021/22-es idénye nyitófordulójának szombati játéknapján.

A története 100. élvonalbeli mérkőzését játszó Kisvárda fennállása során először győzte le a Ferencvárost.

A zöld-fehérek az új edző Peter Stöger irányításával első tétmérkőzésüket veszítették el.

A Ferencváros az előző idényben egyszer kapott ki hazai pályán, januárban a Diósgyőr nyert a Groupama Arénában, amely ezt megelőzően közel négy évig bevehetetlen erőd volt bajnoki mérkőzésen.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Ferencváros-Kisvárda Master Good 1-2 (0-0)

Groupama Aréna, 6139 néző, v.: Káprály

gólszerzők: R. Mmaee (79., 11-esből), illetve Leoni (46.), Navratil (62.)

sárga lap: Zubkov (20.), Mak (42.), Boli (87.), illetve Bumba (32.), Kravcsenko (79.), Melnyik (93.)

Ferencváros:

Bogdán - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Csontos - Vécsei, Laidouni (Loncar, 62.) - Zubkov (R. Mmaee, 70.), Nguen (Zachariassen, a szünetben), Mak (Uzuni, a szünetben) - Boli

Kisvárda Master Good:

Dombó - Hej, Kravcsenko, Herdi (Cirkovic, 51.), Leoni - Melnyik, Slimovic - Mesanovic (Nagy M., 80.), Ötvös (Camaj, 70.), Navratil (Asani, 70.) - Bumba

A Ferencváros a papírformának megfelelően a kezdés után támadásokat vezetett, de az első félidőben nem tudta feltörni a rendkívül szervezett kisvárdai védelmet.

A vendégek szinte rögtön a fordulást követően megszerezték a vezetést, a brazil balhátvéd Leoni egy csodálatos mozdulattal bal külsővel csavart nem várt helyzetből a hálóba. A Ferencváros természetesen nagy erőkkel rohamozott, de egy hatalmas védelmi hibát kihasználva a 62. percben növelte előnyét a Kisvárda.

A zöld-fehérek az NB I-ben "debütáló" VAR-nak is köszönhetően büntetőből szépítettek a 79. percben. A Kisvárda öt perccel a vége előtt kis híján lezárta a találkozót, de Camaj lövése a felső lécen csattant. A vendégeknek végül sikerült tartaniuk az eredményt, ezzel óriási meglepetést okoztak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×