eur:
393.54
usd:
364.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Péni István sportlövő a Nemzeti Lőtéren 2020. március 9-én. A sportoló kvótát szerzett a tokiói nyári olimpiára.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Péni István: a lőállásban nem foglalkozhatok a doppingüggyel, azon kívül viszont muszáj

Az aranyérem sem lehetetlen, de ebben a sportágban nehéz jósolni – mondta el az InfoRádiónak az UTE 24 éves olimpikonja.

Csütörtökön letette az olimpiai esküt Budapesten a július 23-án kezdődő tokiói ötkarikás játékokon szereplő magyar csapat. A fogadalomtétel szövegét a férfiak közül az ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő, Péni István mondta el az ünnepségen. A sportoló az eszéki Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett a botránytól hangos tavasz után.

"Inkább fáradt vagyok, mintsem feszült" – mondta az InfoRádióban Péni István sportlövő, akire még rengeteg edzés vár a napokban. Attól azonban nem tart, hogy mindez megártana neki az olimpia közeledtével, hiszen olyan embernek tartja magát, aki szeret „a munkából érkezni a versenyre”, így most is erre törekszik.

Mint mondta, érez még egy-két olyan pontot a testhelyzetein, amin szeretne javítani, folyamatosan azon dolgozik, hogy a Tokióban szükséges formáját elérje. Az időeltolódás miatt pedig hamarosan korai kelésekkel is trenírozni fogja magát megkönnyítve ezzel az átállást – árulta el.

A sportlövő kiemelte: az olimpián való részvétel dicső feladat, ami nagy büszkeséggel tölti el, és alig várja, hogy minél eredményesebben képviselhesse Magyarországot Tokióban. Nagyon szereti a multisport-események közegét, így a Kínában rendezett 2014-es ifjúsági olimpia is fantasztikus élmény volt számára, ami annyira magával ragadta, hogy boldogan tér vissza hasonló eseményekre.

Péni István megjegyezte,

az ázsiai versenyei rendszerint jól szoktak sikerül, bár nem tudja, hogy ez minek köszönhető.

„Talán annak, hogy Ázsia számomra mégis egy kicsit más, mintha nyugatra utazunk. Mindig minden sokkal izgalmasabb, érdekesebb, eltérőbb” – fogalmazott.

A várható tokiói eredményeket illetően nem zárta ki annak lehetőségét, hogy hasonlóan jól fog szerepelni, mint az ifjúsági olimpián, ahol a légpuska egyéni versenyében harmadik, vegyes csapatversenyében aranyérmes lett. Mindenesetre azon lesz, hogy a verseny első lövésétől az utolsóig küzdjön, és a legtöbbet hozza ki magából. Szerinte nemcsak az egyéni számokban, hanem a vegyes párosban is sikeresek lehetnek, hiszen Mészáros Esztert óriási tehetségnek tartja, de a csapat mindegyik tagjában érzi a komoly eredmény.

„Sajnos sportlövészetben nehéz előre latolgatni,

hogy hány éremmel és milyen helyezésekkel fogunk tudni hazatérni, akár mindegyikünknek sikerülhet az érem, de lehet, hogy egyikünknek sem. Azért nem az utóbbira készülünk" – jegyezte meg. Természetesen a fő célnak az aranyérmet tartja, de minden olimpiára utazó sportolónak ez az álma.

A Sidi-üggyel kapcsolatban azt mondta, bár részleteiben sikerült feldolgoznia, érzése szerint egy ideig még el fogja kísérni az életében.

A lőállásban ezzel nem foglalkozhat, azon kívül viszont muszáj,

mert vannak olyan teendők, ami az ügy velejárója. Szerinte kevés emberrel történik meg hasonló eset, de azért nem gondolná, hogy a sport világában egyedülálló lenne a szabotázs. Az viszont gyanítja, hogy ő az első, aki ennek tényét videofelvétellel tudta erősítani. Hozzátette: „Próbálok túl lenni rajta.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×