eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma
A sérült Kalmár Zsoltot leviszik a pályáról a Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzésen 2019. november 15-én. Magyarország - Uruguay 1-2.
Nyitókép: A sérült Kalmár Zsoltot leviszik a pályáról a Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay mérkőzésen. MTI/Illyés Tibor

Műtik Kalmár Zsoltot, elárulta, mikor játszhat ismét

A válogatott labdarúgó súlyos térdsérülést szenvedett. "Tudtam, hogy ebből nem fogok tudni gyorsan visszajönni."

"Nem volt könnyű. Otthon ültem a kanapén, amikor hívtak a diagnózissal. Sírtam, mert tudtam, hogy ebből nem fogok tudni gyorsan visszajönni. Mostanra mindent átgondoltam, és pozitívan látom a jövőt, most már tudok mosolyogni" - idézte fel az M1 aktuális csatornának a szlovákiai Dunaszerdahely középpályása, amikor megtudta, hogy elszakadt a külső oldalszalagja.

A 25 éves futballista még aznap este beszélt Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki elmondása szerint nagyon csalódott volt és kitartást kívánt neki. Kalmár kifejtette, most az a legfontosabb számára, hogy gyors rehabilitáció után százszázalékosan tudjon visszatérni.

"Az elmúlt egy hét kemény volt mentálisan. Amiért egész évben dolgoztam, az elúszott, de ott leszek a csapat mellett a nyári Európa-bajnokságon, legalább a lelátón. Remélem, a jövőben lesz még ilyen alkalom, hogy ott lehetek egy nagy tornán" - fogalmazott Kalmár, aki szerint augusztus végén, szeptember elején térhet vissza a pályára.

Kalmár elárulta, hétfőn vagy kedden kerül sor a műtétre, utána tíznapos otthoni pihenés vár rá, majd a rehabilitáció elejét Győrben tölti. Az a célja, hogy ugyanolyan jó formában térjen vissza, mint 2019-es bokatörése után. Akkor két és fél hónapot kellett kihagynia, most viszont négy-öt hónapos kényszerszünet vár rá.

  • Kalmár múlt szerdán, a 4-1-re megnyert andorrai világbajnoki selejtezőmérkőzésen sérült meg, a 25 éves labdarúgót a 29. percben le is kellett cserélni.
  • A nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar válogatott a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben.
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×