eur:
394.65
usd:
369.54
bux:
65342.31
2024. április 23. kedd Béla
Lothar Matthäus világ- és Európa-bajnok német labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya Budapesten 2016. május 25-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Franz Beckenbauer: Lothar Matthäus jó választás lenne

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Császár örömmel látni egykori játékosát a német labdarúgó-válogatott élén a nyártól.

Franz Beckenbauer reméli, hogy Lothar Matthäus lesz a német labdarúgó-válogatott következő szövetségi kapitánya.

"Határozottan bízom benne, hogy Lothar kapja a munkát. Jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és sokat fejlődött" – nyilatkozta a Bild című napilapban.

Beckenbauer szövetségi kapitányi időszakában a német válogatott 1990-ben Lothar Matthäus vezérletével világbajnok lett.

A 75 éves sportvezető hozzátette, a Bayern München vezetőedzője, Hans-Dieter Flick is nagyon jó jelölt lenne, hiszen dolgozott a jelenlegi kapitány, Joachim Löw segítőjeként, és jól ismeri a Német Labdarúgó Szövetséget is, de "nem vagyok biztos benne, hogy a Bayern elengedi őt".

Joachim Löw kedden jelentette be, hogy a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokság után nem folytatja munkáját a német válogatottnál, holott a szerződése a jövő év végéig szól. A szakvezető 2006 óta irányítja a nemzeti csapatot, amellyel 2014-ben világbajnok, 2010-ben vb-bronzérmes lett, a 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, 2017-ben pedig a Konföderációs Kupán diadalmaskodott.

Lothar Matthäus pénteken úgy fogalmazott, saját bevallása szerint nem foglalkoztatja, hogy átvegye a válogatott irányítását, a közvélemény nyomására azonban elgondolkodna a lehetőségen. A korábbi magyar szövetségi kapitány kedden úgy vélekedett, hogy Ralf Rangnick a legesélyesebb jelölt a kispadra. Rangnick szerdán kijelentette, szívesen lenne szövetségi kapitány. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője, továbbá az RB Leipziget irányító Julian Nagelsmann kijelentette, hogy jelenleg nem foglalkoztatja a kapitányi poszt. Hans-Dieter Flick pénteken úgy fogalmazott, csak a Bayern Münchenre szeretne összpontosítani, és nem érdeklik a jövőjével kapcsolatos találgatások.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) csütörtökön bejelentette, hogy németül beszélő edzőt keres a válogatott szövetségi kapitányi posztjára. Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere hangsúlyozta, hogy a DFB nem lép kapcsolatba érvényes szerződéssel rendelkező edzőkkel, kivéve, ha azok jelzik, hogy el akarják hagyni klubjukat.

A német válogatott a nyári Európa-bajnokságon a világbajnok franciákkal, a címvédő portugálokkal, valamint a társrendező magyarokkal szerepel azonos csoportban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×