eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk
Kazany, 2018. június 26.Joachim Löw szövetségi kapitány a német futballválogatott kazanyi sajtóértekezletén 2018. június 26-án. Németország másnap Dél-Korea ellen játszik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában. (MTI/AP/Michael Probst)
Nyitókép: Michael Probst

Matthäus megnevezte favoritját

A volt magyar szövetségi kapitány szerint a legjobbkor jelentette be döntését Joachim Löw.

Lothar Matthäus szerint Ralf Rangnick a legesélyesebb jelölt a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, miután kiderült, hogy a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokság után távozik posztjáról Joachim Löw.

A 150-szeres német válogatott játékos - a magyar nemzeti együttes korábbi szövetségi kapitánya - a Sky televízió szakértőjeként kedden azt mondta: nagyszerű döntésnek tartja, hogy a 61 éves Löw maga kérte felmentését a 2022-es világbajnokság végéig szóló szerződéséből, amibe a német szövetség (DFB) beleegyezett. Hozzátette: ezzel egy régóta vitára okot adó helyzetet szüntettek meg.

"Ezzel levették a nyomást a csapatról. A legjobbkor"

- mondta.

A németek 2014-ben megnyerték a világbajnokságot, de négy évvel később, Oroszországban óriási meglepetésre csoportjukban az utolsó helyen végeztek, és így a nyolcaddöntőbe sem jutottak be. Sokan már akkor az együttest 2006 óta irányító Löw távozását követelték, a kritikus hangok pedig november közepén erősödtek fel ismét, amikor a Nationalelf 6-0-ra kikapott a spanyolok vendégeként a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

Matthäus azt mondta: sok szakembert lát, aki nagyon szívesen betöltené a pozíciót, de őt magát nem foglalkoztatja ez a kérdés.

"Fölösleges abban reménykedni, hogy a Liverpool továbbra is gyengén szerepel, Jürgen Kloppot pedig menesztik. Csapatával együtt ugyan jelenleg mély sportválságban van, de 2024 nyaráig él a szerződése. Hansi Flick neve is újra és újra felmerül, de ő meg a Bayern Münchenhez van hosszú távra elkötelezve. Ezzel szemben Ralf Rangnick szabad, és új munkáltatót keres" - nyilatkozta Matthäus.

A 62 éves Rangnick 1983 óta edzősködik, az elmúlt húsz évben élvonalbeli német kluboknál (Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim, RB Leipzig) dolgozott, illetve sportigazgató volt a Red Bull Salzburgnál. Legutóbbi, lipcsei állomáshelyén kétszer (2015/16 és 2018/19) a kispadról irányította a szakmai munkát, miközben 2012 nyarától hét éven át az egyesület sportigazgatójaként is tevékenykedett. A Schalkéval bajnoki ezüstérmes volt (2005), a Német Kupát megnyerte (2011) az együttessel, amely vezetésével további egy alkalommal (2005) döntőbe is jutott a hazai kupasorozatban. Az RB Leipziggel 2019-ben döntős volt a Német Kupában.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×