eur:
393.16
usd:
367.81
bux:
66027.93
2024. április 24. szerda György
Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője, miután győzött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Török Nagydíján és hetedszer is világbajnok lett az isztambuli Isztambul Park versenypályán 2020. november 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/Clive Mason

Szakértő: megy a blöffverseny Hamilton és a Mercedes pókerjátszmájában

Akár még bő egy hónapig is elhúzódhat a megállapodás a Mercedes-csapat és a hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton között a folytatásról - jelezte Vámosi Péter szakíró.

Jó ideje tartanak már az egyeztetések Lewis Hamilton és a Mercedes között a folytatásról. A Racingline.hu főszerkesztője szerint eléggé viccesen hangzik, hogy egy hétszeres világbajnok pilóta munkanélküli.

Tagadják a felek, de a pénz körül forog a történet

– emelte ki Vámosi Péter, aki kifejtette, hogy általában a világbajnokok úgy érzik, hogy egyre nagyobb az ázsiójuk, egyre több pénzt érnek, és így egyre több pénzt is kérhetnek, és nincs ez másként Hamilton esetében sem.

A szakértő szerint 2021-ben is a Mercedes fölénye várható, így sikeres évre számíthat a versenyző és a csapat is. Komoly kérdőjel van viszont a 2022-től bevezetett szabályváltozások miatt, Vámosi Péter szerint kicsit leegyszerűsítve európai indycart kapnánk, nagyon hasonlítanának egymásra az autók, nagyítóval kellene vizsgálni az eltéréseket.

Nem jött jól Hamiltonnak, hogy amikor koronavírusos lett, a helyére beugró George Russell közel volt ahhoz, hogy megnyerje a szahíri versenyt. A szakíró emlékeztetett arra, korábban Frank Williams alapelve volt, hogy az éppen sikereseit versenyzőit – Nigel Mansellt, Alain Prostot, Damon Hillt – nem marasztalta, ha azokat túl sok pénzt kértek, hanem úgy volt vele, hogy mást beültetve az autóba szintén világbajnok lesz.

A Mercedes viszont nem ennyire bátor

– emelte ki Vámosi Péter. Úgy látja, a csapat jól felépített mechanizmus szerint működik, amelyben Valtteri Bottasnak is megvan a szerepe, mindenki tudja a dolgát, és már hetedik éve nem lehet őket megverni.

Ezt viszont fenntartani idő- és pénzigényes, nem is véletlen, hogy az F1-es csapat egy részét eladták egy befektetőnek. A járvány annyira megborította az üzleti modellt, hogy most magasak Hamilton igényei – hangsúlyozta a szakértő.

Állítólag a brit világbajnok 50 millió euró körül kérne, a Mercedes az eddigi 40-et ajánlotta, plusz 10 százalékos bónuszt, ha világbajnok lesz újra – emlékeztetett Vámosi Péter. Ugyanakkor a Daimler vezetője kijelentette, szeretnék, ha maradna Hamilton, de a helyzetet oldja meg a csapatvezető, Toto Wolff, és ha nem jön össze, akkor még ott van Russell.

A fiatal versenyzővel kiváló ütőkártyát kapott a Mercedes.

„Kicsit pókerezünk, megy a blöffverseny, ami legkésőbb március elejéig, a tesztek elkezdéséig húzódhat“

– vélekedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

A technológia akkor érdekes, ha az egy hosszútávú, jó célt tud támogatni. Bár sok régi beidegződést meghaladtunk az elmúlt időszakban Magyarországon is, de még most is sok a kihívás. Mi tudja segíteni a technológiákban a zöld átmenetet? Melyik technológiában hisznek most a nagyvállalatok? Milyen szerepet játszik ebben a digitalizáció? Gazdaságilag ez mennyire fenntartható és min kellene változtatni a zöld átállás megvalósítása érdekében? Többek között ezekről a kérdésekről beszéltek a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciának szakértői Szoboszlai Beáta, a PwC Magyarország energiaipari és közműszolgáltatási tanácsadási igazgatójának moderálásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×