INFORÁDIÓ 
2020. július 2. csütörtök
Ottó

forma-2

mercedes

toto wolff

Silverstone, 2018. július 5.Toto Wolff, a Mercedes csapat osztrák csapatfőnöke a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának otthont adó Silverstone-ban 2018. július 5-én. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

Bizonytalanná vált a Mercedes jövője

Infostart

A 24. hu a német sajtóból szerzett értesülései szerint a 2014 óta a világbajnoki címet védő csapatának, a Mercedes AMG-nek megváltozik a tulajdonosi szerkezete, mégpedig úgy hogy a német gyár elveszti vezető szerepét, ezzel a nevét is az csapatnál.

Az internetes portál az F1inside.com információját ismerteti, amely szerint Toto Wolff, a Forma-1-es Mercedes istálló csapatfőnöke nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését, lemond és az igazgatótanácsban vállal szerepet.

Állítólag az osztrák sportvezető 30 százalékos részesedését – a további 70 százalék a Daimler-csoport tulajdonában van – megtartja a csapatban, mi több, üzletet kötne (a jövőre már Aston Martin néven futó) Racing Point tulajdonosával, Lawrence Strollal annak érdekében, hogy 70 százalékosra növelje azt üzletrészét. A kanadai milliárdos az év eleje óta 25 százalékos részesedéssel rendelkezik az Aston Martin brit autógyártóban, amelynek Wolff is tulajdonosa.

A 24. hu felidézi: „Az lap azt állítja, az üzleti terv szerint a Daimler megkapja a Stroll Aston Martin részvényeit – így eddigi kisebbségi tulajdonosból többségivé válnának – a Forma-1-es Mercedes csapat részvényeiért cserébe. Ha létrejön az üzlet, az azt jelentené, hogy

Stroll és Wolff lesz az F1-csapat többségi tulajdonosai, míg a Daimler elvesztené vezető szerepét a világbajnok Forma-1-es istálló tulajdonosi testületében, és ugyan a csapat Mercedes motorral, de Aston Martin néven futna tovább.”

A Motorsport-Total értesülése cáfolja a fentieket, a lap megkereste a Daimlert és azt a választ kapta a sajtóosztálytól, hogy a Forma–1-es távozásról szóló spekulációk megalapozatlanok. A Daimler azt közölte: az a szándéka, hogy a következő években is Mercedes F1-es gyári csapataként versenyezzen ügyvezető partnere, Toto Wolff közreműködésével.

Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018