eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels.com

Itt tart most az európai futball

Fehéroroszországon kívül immár a Feröer-szigeteken is játszanak, Németországban a hétvégén, néhány más országban később, de még ebben a hónapban folytatódik a bajnokság. Körkép a jelenlegi európai helyzetről.

Már biztos a folytatás dátuma:

Magyarország: Május 23-án egy bajnokit és két Magyar Kupa-mérkőzést rendeznek, miként május 26-án is. Az első teljes bajnoki forduló május 29-én kezdődik.

Ausztria: A Red Bull Salzburg és az Austria Lustenau kupadöntője lesz a szünet utáni első találkozó május 29-én, Klagenfurtban. A bajnokság június 2-től folytatódik.

Csehország: A bajnokság május 23-án folytatódik.

Dánia: Május 28-án, egy elhalasztott meccs pótlásával indul újra a szezon. A pünkösdi hétvégén és június 7-én rendezik az alapszakaszból hátralévő fordulókat, majd következik a rájátszás.

Feröer-szigetek: Márciusról májusra húzódott az idénykezdet, de a múlt héten már rendeztek bajnoki fordulót.

Horvátország: Május 30-31-én a Horvát Kupa elődöntőit rendezik. A bajnokságot, amelyből még tíz forduló van hátra, a tervek szerint június 6-tól folytatják.

Lengyelország: Az Ekstraklasa május 29-én folytatódik.

Portugália: A Primeira Liga június 4-én folytatódik

Szerbia: Május 30. az újrakezdés dátuma. A szezont új formában fejezik be, nem lesz rájátszás.

Törökország: Június 12-én tervezik a bajnokság újraindítását.

Félbeszakadt küzdelmek:

Franciaország: Nem folytatják a bajnokságot, a Paris Saint-Germain lett a bajnok.

Hollandia: A liga törölte a bajnokságot. Nincs bajnok és kieső sem

Még nincs konkrét döntés a folytatás napjáról:

Anglia: Bár az európai országok közül Nagy-Britanniában a legmagasabb a halálos áldozatok száma, egyre konkrétabbá válik a júniusi folytatás a Premier League-ben. A kormány hétfőn június 1-től engedélyezte a sportesemények zárt kapus megrendezését.

Olaszország: A klubok döntése értelmében június 13-án indulhat újra a Serie A, bár erre a kormánynak még rá kell bólintania.

Belgium: Már április 2-án, mindenkit megelőzve törölték a szezon hátralévő részét. Az alapszakasz utolsó köre előtt az FC Bruges-t hirdették ki bajnoknak. Az európai szövetség nemtetszését fejezte ki emiatt, és azzal fenyegetett, hogy a belga csapatok nem indulhatnak a kontinentális kupákban. Végső döntés pénteken várható az ügyben.

Görögország: A tervek szerint június 14-én folytatódhat a bajnokság

Oroszország: Június 21. vagy 28. lehet az újrakezdés dátuma.

Spanyolország: A járvány által leginkább sújtott országok egyikében június 12. a folytatás céldátuma.

Svájc: A húsz profi klub képviselői május 29-én dönthetnek a Super League és a másodosztályú Challenge League folytatásáról.

Svédország: A skandináv ország a saját útját járta a koronavírus-járványban, a két profi liga, az Allsvenskan és a Superettan április helyett június 14-én kezdheti az új idényt.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×