INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

labdarúgás

európa-bajnoki selejtező

labdarúgó-válogatott

A magyar játékosok a Himnuszt éneklik, középen Szalai Ádám a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött.

Máris kivételes a magyar futballválogatott szereplése

Infostart / Dénes Tamás

A 2020-as Európa-bajnokság selejtezőiben húsz hely kel el a torna huszonnégy helyéből – tizenhétnek már vasárnap estig gazdája lett. A magyar válogatott továbbjutása jelentené a szenzációt.

Általános tapasztalat, hogy mivel sok az egyforma képességű válogatott az európai mezőnyben, a sorsolási kalapbesorolás nem mindig irányadó. A mostani példa ellentétes véleményre sarkall, ugyanis az első kalapba sorolt tíz válogatott közül kilenc már továbbjutott, s minden bizonnyal ma a Gibraltárnál vendégeskedő Svájc is csatlakozik. (Ha nem tudna, az a futballtörténelem valaha volt legnagyobb szenzációját jelentené.)

A második kalapba soroltak közül is már célba ért hat válogatott, a dánok ma még kiharcolhatják a maguk helyét. Kettő ellenben már biztosan nem lesz ott egyenes ágon a tornán: az izlandi és a bosnyák válogatott. Előbbieknél a törökök, noha harmadik kalaposok voltak, aligha gyengébbek, utóbbiakat megelőzték az elmúlt bő egy évben sikert sikerre halmozó, történetük legszebb eredményeit elérő finnek, akiket nagy formában lévő csatáruk, Pukki repít a céljaik felé.

Egyetlen hely kel el majd kedden, az E-csoport második továbbjutó helye. Marco Rossi kapitány már a sorsolásnál azt mondta, körbeverés lesz a csoportban, a záró nap előtt még három válogatottnak van esélye a második helyre, igazolva az olasz edző tézisét.

Közülük a walesit, amely a fogadóirodák alapján a legesélyesebb, sorolták annak idején, príma Eb-szereplésének is tulajdoníthatóan a második kalapba, a szlovákot a harmadikba, a magyart pedig a negyedikbe. A mi csapatunk az egyedüli, amelyiknek negyedik kalaposként még maradt esélye az egyenes ágról továbbjutásra.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018