eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szalai Ádám (k) és Sebastian Coates (j) a Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzésen 2019. november 15-én.
Nyitókép: Szalai Ádám (k) és Sebastian Coates (j) a Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzésen 2019. november 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Uruguayi győzelem a stadionavatón

A FIFA világranglista ötödik helyén álló uruguayi válogatott 2-1-re legyőzte Marco Rossi csapatát a Puskás Aréna nyitómérkőzésén.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Dibusz - Bese, Baráth, Lang, Korhut - Vida M. - Dzsudzsák, Kalmár, Szoboszlai, Varga R. - Szalai.

A himnuszok előtt Csányi Sándor az MLSZ és Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a búcsúzó Gera Zoltán köszöntötte - hatvanezer szurkoló tombolása közepette.

A kezdőrúgást az orosz Nyikita Szimonjan, a Szpartak Moszkva egykori játékosa, az 1953-as Népstadion-megnyitó egyik gólszerzője és Gera Zoltán végezte el.

Az első szöglet a magyar csapaté. Dzsudzsák balról érkező labdáját Szalai fejelte a kapu mellé.

Helyzet a másik oldalon, Suárez közeli lövése Dibusz lábáról pattant szögletre.

A mérkőzés 15. percében, Edinson Cavani lőtte az új Puskás Aréna első gólját. Vina a bal szélen megkerülte Besét, balról ballal remekül adta a labdát a hosszúsarok elé, Cavani Langot megelőzve érkezett és a hálóba lőtte Uruguay vezetőgólját. 0-1.

A 21. percben Brian Rodriguez a bal oldalon, a tizenhatoson belül, nagyon becsapta Besét, majd tisztán, ziccerből csavarta a labdát a kapu bal oldalába. 0-2.

Kár a két gólért, mert igaz ugyan, hogy az uruk nagyobb tudású, jobb csapatot alkotnak, de a magyar válogatott bátran, helyenként szemre is tetszetősen játszott, bátran támadott az első húsz percben.

A 24. percben szépítettünk, a válogatott elsőszámú gólfelelőse, Szalai Ádám 13 méterről, középről, a bal sarokba lőtte az új Aréna első "magyar gólját"! 1-2.

Az utóbbi tíz percben kapuk nem forogtak veszélyben, de a mezőnyben lüktető a játék, a hangulat pedig a pályán - helyenként paprikás. A szlovén játékvezető a Kalmár Zsoltnak adott sárga lapot szánta "nyugtatónak".

Szalai Ádám iramodott meg a jobb szélen, jól centerezett, de középen Szoboszlait a kiváló minőségű fűbe gyalulták a védők. A 22 méteres szabadrúgást Dzsudzsák a kapu fölé tekerte.

Az első félidő zárásaként Szoboszlai lehetősége maradt csak lehetőség. Kalmár Zsolt remek passzát a csapat Benjáminja nem merte ellőni az ötös jobb sarka elől, keresztbe emelt, Szalai felé - rossz megoldást választott.

Hármas sípszó, szünet - jó a meccs, remek a hangulat, fantasztikus a stadion!

Egyetlen csere volt a szünetben, Luis Suárez helyett Maxi Gómez játszik az uruknál.

Rossi cserél, Dzsudzsák helyett Kovács István a pályán, most már Szalai a kapitány.

De, nem sokáig, a 60. percben "Szalát" Feczesin váltja, most pedig Dibuszon a karszalag. Az újpestiek pályára lépő támadója napra pontosan nyolc évvel ezelőtt játszott legutóbb a válogatottban.

Uruguayi helyzet, de Baráth a helyén, belelép Maxi Gómez lövésébe. Még 25 perc van hátra a meccsből!

Cserék: Valverde helyett Lucas Torreira, Vina helyett Laxalt a pályán, nálunk Szoboszlai Dominik helyett Nagy Ádám játszik.

Újoncot avatunk, a 71. percben, Baráth Botond helyett Szalai Attila folytatja a meccset. Szalai a válogatott 1002. játékosa, aki emellett azzal is büszkélkedhet, hogy a meggypiros mez "családi tradíció". Azonos nevű édesapja is volt válogatott.

Lassan főként a cserék jelentik az eseményeket. Még egy újoncot avatunk, a 76. percben Nagy Zsolt váltja Korhutot.

Kalmár Zsolt lába sajnos letapadt, megsérült, hordágyon kellett az öltözőbe vinni - Holman Dávid állt a helyére.

89. perc, uruguayi szabadrúgás után a második félidő legnagyobb helyzete, az ide-oda pattogó labdát 12 méterről Stuani lő, de Dibusz jó helyen áll, óriási reflexszel véd.

Nekünk is maradt helyzetünk a végére, Varga Roland beadását Vida Máté kitekeredve, akrobatikus mozdulattal fejelte a bal alsó mellé. Egyenlítógólt érdemelt volna!

Itt a vége, a félidei eredmény lett a végeredmény is - bár az első negyvenöt perc jó játékát a fordulás után nem ismételték meg a játékosok, aligha távozik bárki is csalódottan, vagy rossz szájízzel az új stadionunkból.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×