eur:
393.84
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Peter Sagan, a Bora Hansgrohe csapat szlovák tagja felölti a legjobb sprintbefutót illető zöld mezt a 106. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny tizedik, Saint-Flour és Albi közötti 217,5 kilométeres szakaszának eredményhirdetésén Albiban 2019. július 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Hatalmas sztár választotta a Budapestről induló Girót

Bemutatták a jövő évi, Magyarországról rajtoló Giro d'Italia teljes útvonalát, és eldőlt az is: a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagan pályafutása során először elindul az olasz országúti kerékpáros körversenyen.

A milánói ünnepélyes eseményen - amelyen ott volt többek között az ecuadori Richard Carapaz, az idei győztes - ismét elhangzott, hogy a viadal "nagy rajtja", a Grande Partenza Magyarországon lesz, ahol az első három szakaszt rendezik május 9. és 11. között, majd Olaszországban folytatja útját a mezőny.

A nyitószakasz, a 8,6 kilométeres budapesti időfutam után - amelynek apropóján rövid imázsfilmet is vetítettek a magyar fővárosról - Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokat rendeznek. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette, a Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül.

Milánó, 2019. október 24.
Richard Carapaz ecuadori versenyző a 2020-as Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny szakaszait ismertető sajtótájékoztatón Milánóban 2019. október 24-én. A 103. Girónak magyarországi vonatkozása is lesz, ugyanis május 9-én egy 9,5 kilométeres időfutammal indul, a budapesti Hősök teréről, onnan a Várba tekernek fel a versenyzők, majd két hosszú szakasz jön, Budapest–Győr és Székesfehérvár–Nagykanizsa lesz az útvonal, 193 és 204 kilométeresek lesznek a szakaszok. A körverseny május 31-ig tart.
MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi
Richard Carapaz ecuadori versenyző a 2020-as Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny szakaszait ismertető sajtótájékoztatón Milánóban 2019. október 24-én. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Az ideihez hasonlóan jövőre is három időfutamot rendeznek az olasz körversenyen, közte a Milánóban záródó utolsó szakaszt. Hat etap zárul hegyi befutóval az 3579,8 kilométer össztávú 103. Giro d'Italián, amelyen tíz 200 kilométeres vagy annál hosszabb szakasz lesz.

A Tour de France-on a sprinterek pontversenyét, és így a zöld trikót hétszer elhódító Sagan szponzori kötelezettségei miatt eddig a Giróval egy időben zajló kaliforniai körversenyen szerepelt, ám már többször jelezte: egyszer szeretne rajthoz állni az olasz körversenyen. Mint mondta, első világbajnoki címét még juniorként a hegyikerékpárosok között Olaszországban nyerte, és az ország fontos helyet foglal el a szívében.

"Ott leszek a budapesti rajtnál május 9-én, hiszen azáltal, hogy a Grande Partenza keretében az első három szakaszt Magyarországon rendezik, rendkívül közel lehetek Szlovákiához" - fogalmazott a szlovák sztársprinter, aki a tervek szerint a nyári Tour de France-on is részt vesz majd.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×