eur:
393.84
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: kellenek az ilyen csodák

A klasszisok voltak a kulcsai Ausztrália legyőzésének - vélekedett az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott vb-elődöntőbe jutása után Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

Nagyon szívós, koncentrált és egységes csapatnak látta az Ausztráliát a pólóvébé-negyeddöntőn legyőző magyar férfi vízilabda-válogatottat Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

"Nem véletlen, hogy Montenegrót kiverték a nyolcaddöntőben, ez az ausztrál válogatott sokat fejlődött, legjobbjaik európai bajnokságokban játszanak, a fiatalok pedig ha a profizmusra gondolnak, mindenképp Európába jönnek tanulni" - fejtegette Faragó Tamás az InfoRádióban.

Az ujjtörésből visszatérő és csodagólt lőtt Varga Dénesről elmondta,

"Dumi egy olyan személyisége a magyar vízilabdasportnak, aki nem csak, hogy öröm, hogy nálunk játszik, egy zseni, de egy olyan csapatember, kohéziós erő is, aki képes a csapatára hatni.

Nyilvánvalóan az ő jelenléte nagyban segítette a válogatottat, hogy ezt az eredményt el tudják érni" - fűzte hozzá.

A magyar csapat hullámzásáról szólva elmondta, az egyéni klasszisteljesítmény hiányzott a mérkőzés középső részében, de a későbbiekben ez megfordult, ezek a pillanatok is eljöttek.

Vámos Márton mérkőzést befejező találatáról szólva elmondta,

"a vízilabda mindig képes arra, hogy csodát mutasson, szükségünk van erre a csodára,

mert a vízilabda mint látványsport bizonyos értelemben visszaesett; pontosan az ilyen klasszisteljesítmények adják a hitet, hogy érdemes szurkolni".

Mint elmondta, most, hogy mind a férfi, mind a női válogatott - a minimális célt teljesítve - a legjobb négy között van a világbajnokságon, ez a sportág bizonyította, hogy "lehet rá számítani",

most már mindkét csapat "nyugodtan, felszabadultan játszhat".

A gyengébb periódusokban szerinte ezúttal Nagy Viktor tartotta a lelket a csapatban, sőt, a két - a magyar és az ausztrál - kapus közötti különbség szerinte előre vetítette a végeredményt.

Faragó Tamás kitért arra, hogy a szerbek úgy kaptak ki szintén a negyeddöntőben a spanyoloktól, hogy egy "haknicsapattal" voltak itt a vb-n. "Kétségtelen, hogy akik a vb-n szerepeltek, szerették volna bebizonyítani, hogy az otthon maradottakat képesek helyettesíteni, de ne felejtsük el, hogy a spanyol válogatott annak ellenére, hogy simán kikapott a csoportban a magyaroktól, igen erős, és képes ilyen meglepetésekre" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×